Ny TV til fotball-EM? Dette er de beste, i følge stor forbrukertest

Samsung kommer meget godt ut i en test utført av det svenske forbrukermagasinet Råd & Røn. FOTO: Samsung

Samsung og LG kaprer alle de øverste plassene i en stor svensk test av TV-er. Høy prislapp betyr langt i fra det samme som kvalitet, og du kan finne kupp i alle størrelser. 

Det svenske forbrukermagasinet Råd & Røn har testet 224 TV-er som er lansert de siste to årene. Størrelsene varierer fra 32 til 65 tommer, og prisene fra 2500 til 30.000 kroner.

Det er skjermens størrelse og kvalitet som er mest avgjørende for prisen på TV-er, men også finesser som 3D og internettilkobling betyr en del.

Du må også i mange tilfeller betale ekstra for TV-ens utseende. Denne faktoren er imidlertid svært individuell ,og er derfor ikke hensyntatt i testen.

Hold deg oppdatert på privatøkonomiske nyheter – Følg Pengenytt på Facebook

Dette er testkriteriene

Testene er gjennomført i testlaboratorier på en grundig og profesjonell måte. Produktene blir kjøpt i butikk, noe som sikrer at de testede produktene er de samme som du og jeg kjøper.

Bilde- og lydkvalitet er de viktigste kriteriene i testen, med hhv 40 og 25 prosent vekting. Brukervennlighet teller ti prosent. Dataoverføring, online-funksjonene, innspillingsfunksjonen til det interne minnet, multimediaspilleren og energiforbruket teller alle fem prosent hver.

Mye Samsung på topp

Samsung, med sin modell UE55HU8505, topper listen. Denne TV-en scorer 79 av 100 oppnåelige poeng, og koster rundt 22.000 kroner i Norge. På andreplass med 77 poeng kommer en annen TV fra Samsung, nemlig UE55JS9005.

Tre TV-er får 76 poeng og deler tredjeplassen. Disse er LG 55UF950V, Samsung UE55H8005 og Samsung UE55JU7005.

På desidert sisteplass finner vi Philips 50PFT5300/12. Denne får kun 42 poeng.

Kilde: Råd & Røn

Kilde: Råd & Røn

Hele testen kan du lese på radron.se (NB: Krever abonnement).