Dette er de beste nettbrettene

Illustrasjonsfoto: Pixabay

Hvilket nettbrett bør du kjøpe? Det er mye å ta hensyn til i en kjøpsprosess, men en stor svensk test kan kanskje hjelpe deg et godt stykke på veien.

Det svenske forbrukermagasinet Råd & Røn har testet 87 nettbrett fra 13 produsenter som er lansert de siste årene. Størrelsene på skjermene varierer fra 6,9 til 12,9 tommer, og prisene fra 566 til 97.452 kroner.

Lagringsplass, ytelse, batterikapasitet og kvalitet på skjerm er de faktorene som er mest avgjørende for prisen på nettbrettene.

I testen er nettbrett på tvers av ulike operativsystemer sammenlignet. Mange har derimot sterke preferanser for Windows, Android eller Apple sitt IOS, og vil derfor velge modell etter det.

Hold deg oppdatert på privatøkonomiske nyheter – Følg Pengenytt på Facebook

Dette er testkriteriene

Seks egenskaper ved produktene gis karakteren 1-9, der 9 er best. Multimedia, skjerm og brukervennlighet er de faktorene som tillegges mest vekt i testen, med hhv 25, 20 og 20 prosent vekting.

Med multimedia menes hvordan det er å surfe på internett, se på film, lytte på musikk, fotografere med mer.

Med bildekvalitet menes hvordan bildet på skjermen er under ulike lysforhold og om det er noen problemer med refleksjoner.

Brukervennligheten bedømmes blant annet ut fra hvor velplassert knappene er, hvordan det fysiske/virtuelle tastaturet fungerer og hvor lett det er å føre over filer til og fra nettbrettet.

I tillegg vektes batteri, raskhet og maskinvare/tilkoblingsmuligheter med hhv 15, 10 og 10 prosent hver.

Samsung på topp

Samsung Galaxy Tab S2 er testvinneren. Nettbrettet får toppscore på både skjerm og brukervennlighet, og oppnår totalt 85 av 100 oppnåelige poeng. Tre andre versjoner av modellen får også 84 til 85 poeng.

Apple iPad Pro 9,7 og Apple iPad mini 4 kommer også langt opp på listen, med hhv 83 og 80 poeng. I tabellen under kan du se hvordan de ulike nettbrettene scorer på de ulike testkriteriene.

På desidert sisteplass finner vi Denver TAD-70092. Dette får kun 35 poeng.

Kilde: Råd & Røn

Kilde: Råd & Røn

Hele testen kan du lese på radron.se (NB: Krever abonnement).