Dette gjør kvinner til sparevinnere

Kvinner både sparer mer og får bedre avkastning enn menn, ifølge en ny undersøkelse. Illustrasjonsfoto: Steve Wilson/ Flickr.com

Bare ni prosent tror at kvinner er bedre investorer enn menn, ifølge en undersøkelse. De tar imidlertid fullstendig feil. 

Nye data fra finansgiganten Fidelity Investments viser at kvinner er overlegne menn når det gjelder pengeplassering, skriver Reuters.

Ved å analysere mer enn åtte millioner investeringskontoer, oppdaget Fidelity nemlig at kvinner ikke bare sparer mer enn menn, men de oppnår også bedre avkastning.

– Det er en dobbeltseier, sier Alexandra Taussig, Fidelitys senior visepresident for kvinnelige investorer, og legger til:

– Myten om at menn er bedre investorer, er bare det – en myte.

Forskjellene i sparebeløp og avkastning er begge på marginale 0,4 prosentpoeng, men i det lange løp blir dette mye penger:

En kvinne på 22 år, med en startlønn på 50.000 amerikanske dollar (425.000 kroner), vil eksempelvis klare å spare opp totalt 250.000 amerikanske dollar (2.125.000 kroner) mer enn sin mannlige motpart i løpet av sin levetid.

Les også: Kristoffer Stensrud gir seg i aksjefondet Skagen Kon-Tiki

Annonse:


Dette gjør at kvinner er flinkest

Fidelity gjennomførte samtidig en undersøkelse, kalt «Kvinner og penger», hvor de blant annet spurte deltakerne hvilket kjønn de trodde var flinkest til å investere pengene sine.

Bare ni prosent av de spurte svarte korrekt, nemlig kvinner. 

Det er flere årsaker til at kvinner er overlegne menn når det gjelder pengeplasseringer, ifølge Fidelity. 

Én av dem er at kvinner gjør færre handler, og at de dermed betaler mindre i kjøps- og salgsgebyrer. Mye av avkastningen til menn spises nemlig opp av handelsavgifter, viser analysen.

Et annet forhold som gjør kvinner til sparevinnere er at de ikke plasserer alle sine penger i aksjer, men heller sprer risikoen og velger fondsløsninger som automatisk vekter ned risikoen med alderen.

Det menn kan lære av kvinner er altså å sette av mer penger til sparing i utgangspunktet, ha et langsiktig perspektiv og gi opp å prøve og slå markedet med brilliante handler, oppsummerer Reuters.

Hold deg oppdatert på privatøkonomiske nyheter – Følg Pengenytt på Facebook

Les også disse sakene på Pengenytt.no:

Anbefaler kundene å selge suksessfond etter forvalterbytte

DNB har lansert et tilsynelatende billig pensjonsspareprodukt, men…

Slik forsvarer DNB kostnaden i spareproduktet «Lev Mer»

UD: Ta med pass også til Norden og Schengen i sommer