Dette er de nye rentesatsene du kan velge blant i Lånekassen

Christin Dammen, senior kommunikasjonsrådgiver i Lånekassen. Foto: Jannecke Sanne Normann/ Lånekassen

Fastrentene i Lånekassen vil fra 1. mai være 2,266 prosent for tre års bindingstid, 2,511 prosent for fem år og 3,057 prosent for ti år. Den flytende renten på studielånet vil fra samme dato være på 2,208 prosent.

– Fem- og tiårsrenta er uendret sammenlignet med dagens nivå, mens treårsrenta øker marginalt, forteller Christin Dammen, kommunikasjonsrådgiver i Lånekassen, i en melding.

Kunder som ønsker å binde renten fra 1. mai, kan gjøre det i perioden 10.–17. april. Alle som skal søke om fastrente, gjør det på lanekassen.no.

Både fast og flytende rente blir fastsatt seks ganger i året. Kunder som ikke aktivt søker om fast rente, får automatisk flytende rente.

578.200 av Lånekassens tilbakebetalere har flytende rente på studielånet sitt, mens 74.600 har fast rente. Men ikke alle med flytende rente kan få binde renta:

– Kunder som har igjen mindre enn tre års nedbetalingstid, som får støtte til utdanning, eller som har avbrutt en tidligere fastrenteavtale for mindre enn to måneder siden, kan ikke binde renta, påpeker Dammen.

Noe opp fra bunnen: Renteutviklingen i Lånekassen fra 2010 viser at rentesatsene i dag fortsatt befinner seg på svært lave nivåer i forhold til tidligere år, men at de har steget noe fra de foreløpige bunnivåene i 2016. Kilde: Lånekassen

Les også: Neste skoleår kan du få 5108 kroner i ekstra studiestøtte

Les også: Skattekalender for 2017: Her er alle de viktigste datoene

Les også: 17.200 elever på videregående skole kunne fått over 17 millioner kroner

Les også: Skoler tar opptil 1300 kroner for å kopiere vitnemålet

Les også: Norges beste arbeidsplasser er kåret. Dette er hemmelighetene deres

Les også: 16 tips til en sunn studentøkonomi

Annonse: