Denne banksjefen tilbyr nå boliglån til 1,44 prosent i rente

Direktør Torvald Kvamme i Bulder Bank tilbyr nå rekordlav rente til utvalgte kunder. Foto: Bulder Bank

Nykommeren Bulder Bank, som opererer under Sparebanken Vest sin bankkonsesjon, har nå kuttet renten til rekordlavt nivå. Bankens beste effektive rente ligger nå på 1,44 prosent.

Da Bulder Bank ble etablert i fjor høst, gikk den offensivt ut å sa den skulle rappe etablerte boliglånskunder fra storbankene.

Status i dag er over 4000 kunder og 1,7 milliarder kroner i utlån.

Strategien som ligger bak er å tilby billige boliglån, samt gi kundene automatiske rentekutt etter hvert som belåningsgraden på lånene går ned.

– Vi setter automatisk ned renten hvis sikkerheten i boligen blir bedre over tid, sier banksjef Torvald Kvamme til Pengenytt.

Med bedre sikkerhet mener han at boligen øker i verdi og/eller at kundene betaler ned på lånet.

Annonse:


– Dette er vi alene om, og alle andre norske banker krever at du selv tar initiativ til å få en rente som er i forhold til sikkerheten i boligen, sier han.

– Hvordan fungerer automatiske rentekutt i praksis? Hvor ofte endres boligverdiene i regnestykket?

– Rent praktisk gjennomfører vi en komplett analyse av hele låneporteføljen vår månedlig, og justerer ned de kundene som har bedret sikkerheten sin siden forrige analyse. Dette har vi allerede gjort en rekke ganger, og bevist at dette fungerer i praksis, svarer Kvamme.

Les også: Pensjonsekspert mener at en halv million pensjonister er ført bak lyset av Nav

Effektiv rente på 1,44 prosent

Slik fungerer automatiske rentekutt: Har du et lån innenfor 75 prosent belåning i dag, kan du flytte det til Bulder Bank og få en effektiv rente på 1,87 prosent (per 12.05.20). Når lånet utgjør mindre enn 70 prosent av boligens verdi, settes renten automatisk ned til 1,78 prosent. Sånn fortsetter det til lånet utgjør mindre enn halvparten av boligens verdi.

I går varslet banken at den setter ned renten med minimum 0,40 prosentpoeng for alle kunder, og inntil 0,47 prosentpoeng for de med 50 prosent eller lavere belåning.

Med det ligger bankens beste effektive rente på 1,44 prosent, gitt at du bare har lånt halvveis opp til pipa eller mindre.

For høyere belåningsgrad er renten noe mer, men den er fortsatt svært konkurransedyktig i forhold til rentene i mange andre banker (se tabell til høyre).

For nye kunder gjelder de nye satsene allerede, mens for eksisterende kunder blir renten justert 25. mai.

Les også: Dette skjer om du overfører penger til feil konto

Automatisert bank som tar lav risiko

På spørsmål om Bulder Bank setter lave renter kun i en vekstperiode, svarer Kvamme følgende:

– Bulder Bank har ikke lokketilbud. Grunnnen til at vi klarer å holde så lav pris er todelt. For det første er vi heldigital og automatisert. Kunden gjør flyttejobben selv i Norges raskeste låneflytter. Til gjengjeld får de bedre betingelser, utdyper han, og fortsetter:

– For det andre tar vi mindre risiko. Vi tilbyr bare boliglån i områder med høy omsetning av boliger og vi tilbyr maksimalt å låne ut 75 prosent av boligens verdi. Vi er ikke rigget for å gjøre manuelle vurderinger av hvert enkelt objekt, og konseptet (og den lave prisen) er basert på at vi kan behandle dette automatisk.

Årsaken til at banken kun vil ha kunder med boliger i områder med høy omsetning, er at banken da kan beregne boligverdi basert på statistikk.

– Hvem er den typiske kunden til Bulder Bank?

– Den typiske kunde i Bulder Bank bor på Østlandet, og er i dag kunde i en av de store bankene. Siden vi bare tilbyr å flytte boliglån fra andre banker, har vi ikke så mange av de aller yngste kundene. De som har aller mest å tjene på å flytte til Bulder har hatt lånet en stund og betalt ned en del eller opplevd at boligen har steget i verdi. Det gir god sikkerhet som vi kan belønne med en svært god rente, svarer Kvamme.

Hold deg oppdatert på privatøkonomiske nyheter – Følg Pengenytt på Facebook

Les også disse sakene på Pengenytt.no:

I noen banker kan du tape flere titalls tusen kroner om du avslutter fastrentelånet før tiden

Disse bankene har de mest (og minst) fornøyde kundene

Boligselger må trolig punge ut 100.000 kroner etter å ha oppgitt for lavt strømforbruk

Disse to triksene kan spare deg for tusenlapper i boliglånsrenter

Slik oppretter du en gyldig og dekkende fremtidsfullmakt