Bokanmeldelse: Glimrende bok om økonomi av Becker

becker bokCecilie Langum Becker, økonomiekspert i NRK, sin nye bok får terningkast 6.

Vi er alle avhengige av økonomi gjennom hele livet, og vi trenger kunnskap om økonomi. Jo mer du vet om økonomi jo flere smarte valg kan du ta som boligkjøper, aksjeinvestor, bankkunde og så videre.

Problemet er at privatøkonomi ikke er eget fag i skolen, og samfunnsøkonomi er et fag som neglisjeres når det gjelder aktuelle fagbøker i skolene. Det gjør at de fleste av oss flakker med blikket når det blir snakk om kronekurs, resesjon og rentepolitikk.

At man ikke har den grunnleggende kunnskapen om disse viktige tingene kan være skjebnesvangert, og dessuten blir det vanskelig å diskutere økonomi med andre og å forstå nyheter om økonomi som du burde forstå.

Men i boken «Kan vi ikke bare bruke oljepengene da?» får du svarene du trenger. Med denne boka har du den ammunisjonen du trenger til å ta gode valg om din konomi og å forstå samfunnsøkonomien rundt oss som du trenger å vite.

Boken er skrevet av Cecilie Langum Becker, hun er økonomiekspert i NRK og er tett på alt som beveger seg i norsk og internasjonal økonomi. En av hennes viktigste oppgaver er å forklare til dels kompliserte sammenhenger i klartekst.

Og nettopp det er denne boken største fordel. Avanserte økonomiske forhold forklares kjapt og enkelt, og det gjør tingene du trenger å vite lette å huske. Og det er viktig, for hva skal du med en forståelse som du trenger men ikke klarer å huske?

Fra tidlig handel og markedets usynlige hånd til krypto og lønnsforhandlinger tar Langum Becker deg gjennom det økonomiske maskineriet. Hun viser hva som skjer når noe svikter, hvilke verktøy som kan reparere skadene – og hvordan de påvirker din lommebok.

Boken «Kan vi ikke bare bruke oljepengene da?» har undertittelen «Alt du bør vite om økonomi men ikke tør spørre om», og det er nettop derfor jeg kan anbefale denne boken til alle. Her er det masse ord og prinsipper som forklares og det gjør at prisen på boken er verdt hver eneste krone.

Det blir med andre ord terningkast 6. Eller med andre ord: kjøp boken, den er glimrende, du trenger den og den er verdt det.