Airbnb gjør betalingene mer fleksible

Flere og flere benytter seg av tjenestene til Airbnb, og nå gjør selskapet betalingene mer fleksible. Foto: Tero Vesalainen/ Pixabay

Nå slipper du å betale for hele oppholdet med en gang, og om dere er flere som reiser sammen kan regningen deles på inntil 16 personer.

Annonse:


Airbnb er en markedsplass på nett der du kan leie ut egen bolig i kortere perioder og/eller bestille overnattinger hos andre privatpersoner rundt om i verden.

Kilde: Airbnb

Frem til nå har du blitt belastet for hele beløpet i det verten har godtatt din reservasjon, eventuelt du har bestilt en reservasjon ved å bruke «øyeblikkelig bestilling».

I dag lanserte imidlertid Airbnb en mulighet der du kan betale en mindre andel, typisk rundt halvparten, på forskudd, melder CNN.

Du må da betale resten nærmere sjekk-inn-datoen.

Les også: Regjeringen innfører skatt ved kortidsutleie av egen bolig (Airbnb-skatt)

Vinn-vinn for alle parter

Selskapet har testet denne muligheten på utvalgte brukere i en periode før lanseringen, og fant da ut at 40 prosent av gjestene valgte å betale mindre med en gang.

Utsatt betaling førte dessuten til at det ble flere bestillinger lengre frem i tid.

For å bruke denne betalingsmuligheten kreves det at oppholdet må koste mer enn USD 250, eller rundt 2000 kroner, og at turen er bestilt minst 14 dager før sjekk-inn-datoen.

Denne tilpasningen er ett av flere ledd for å tiltrekke seg flere brukere.

I november ble det kjent at brukerne av plattformen kan splitte regningen med inntil 16 personer. På den måten slipper den som organiserer reisen å legge ut for alle andre i reisefølget.

Hold deg oppdatert på privatøkonomiske nyheter – Følg Pengenytt på Facebook

Les også disse sakene på Pengenytt.no:

Nettsteder skrur opp prisen når nordmenn bestiller ferie

Mange blir svindlet når de leier feriebolig på Kanariøyene

Skatteetaten ber deg sjekke skattekortet ditt for 2018

Nav endrer flere regler og satser fra nyttår