Vinterferie: Lavest mulig pris er ikke det viktigste for nordmenn

tuiSkal du til syden i vinterferien? Foto: TUI.

Kun 12 % av nordmenn oppgir at lavest mulig pris er det viktigste, når de skal ut å reise i vinter. Det viser en fersk gallupundersøkelse fra Kantar Media.

12 % oppgir at lav pris er det viktigste, mens hele 76 % svarer at de prioriterer verdi for pengene. Det vil si at reisen oppfyller behov til reisemål, forventet hotellstandard og opplevelser. 11 % er usikre på hva som er viktigst.

­– Nordmenn søker gjerne etter en billig ferie, når de leter etter sin neste ferie. Samtidig så ser vi at når de bestiller, så bytter de gjerne til sitt favorittreisemål og velger høyere standard både på hotell og romtype, sier kommunikasjonssjef Anne Mørk-Løwengreen i TUI Norge.

Hun legger til:

­– Swim-out rom med eget privat basseng for eksempel er mye mer populært i Norge sammenlignet med de andre nordiske landene.

Dersom man ser på ulike aldersgrupper er de yngste noe mer opptatt av lav pris enn de eldre. I aldersgruppen 18-34 synes 22 % at lav pris er det viktigste.

Kanariøyene er det overlegent mest populære reisemålet om høsten og vinteren. Nordmenn elsker virkelig Gran Canaria og reiser helst til Puerto Rico. To hoteller skiller seg ut i popularitet. Det er RIU Vistamar med høy standard og stamgjesthotellet Revoli Playa, hvor man ordner maten selv.

– Mexico er et relativt nytt reisemål for de fleste nordmenn, men vi har tre direkteflygninger dit i vinter som begynner å fylle seg opp. I tillegg ser vi at stadig flere oppdager at man kan kjøpe pakketurer med rutefly til for eksempel Bali og Jamaica. Så vi har noen litt mer eventyrlystne nordmenn også, selv om ingen er i nærheten av å ta opp kampen med Kanariøyene i popularitet om vinteren, sier Mørk-Løwengreen i TUI.

Her ligger verdens beste vannpark

Hvis man ønsker å holde seg til Kanariøyene, men ikke følge strømmen helt, så er Tenerife et godt alternativ.

–  Vi har satt inn litt ekstra kapasitet fra for eksempel Trondheim til Tenerife i år. Vulkanen Teide er selvsagt noe som bør oppleves på Kanariøyenes største øy. Eller hva med en tur til det gigantiske badelandet Siam Park? Det er blitt kåret som det beste vannlandet i verden av Tripadvisor i flere år på rad , forteller, kommunikasjonssjef Anne Mørk-Løwengreen i TUI.