Vil du ha en rimelig sommerferie i naturskjønne omgivelser? Nå åpner Statskog sine hytter og buer

Nå åpner Statskog sine hytter og buer. Bildet er fra utleiehytta Engelsvika som ligger ved Storsjøen i Rendalen. Gutten på bildet er Kornelius Skoglund med selvfanget ørret tatt fra brygga. Foto: Torkel Skoglund

Nå kan du legge hele eller deler av sommerferien til Statskogs hytter. Etter måneder med stengte dører åpnes nemlig hyttetilbudet fra og med juni.

– Smittepresset i Norge er sterkt redusert og svært mange leter etter gode feriealternativer i landet vårt. Derfor har vi besluttet å åpne hyttetilbudet igjen, samtidig som vi skjerper informasjon og varslingsrutiner for å styrke smittevernet, sier administrerende direktør i Statskog, Gunnar Lien, i en pressemelding.

Statskog har 86 utleiehytter og 130 åpne buer spredt rundt i Norge.

Pikhåghytta på Saltfjellet i Svartisen nasjonalpark er én av Statskogs åpne buer. Foto: Magnus Beyer Brattli.

Mens hyttene har en liten leie, er buene åpne og kan brukes uten å betale noe.

Statskogs hyttetilbud har vært stengt fra i midten av mars for å understøtte myndighetenes håndtering av korona-situasjonen.

Les også: Dette er de beste «bensinkortene» å bruke i Norge og utlandet

Må gi beskjed ved mistanke om smitte

Nå skal hyttene åpnes igjen etter at Statskog har konferert med smittevernekspertise og etablert et skjerpet informasjonsopplegg.

– Risikoen for smitte på disse hyttene er nå lav. Likevel oppfordrer vi leietakerne til å ta ekstra hensyn gjennom konkrete råd og varslinger, sier Lien.

Annonse:


Leietakere som mistenker at de er smittet av korona-viruset skal ikke oppsøke Statskogs hytter.

Dersom man mistenker korona-smitte under eller rett etter oppholdet, skal Statskog varsles slik at den aktuelle hytta kan tas ut av utleiesystemet i en periode.

– Smittespredningen i Norge har sunket betydelig gjennom våren, mye på grunn av at folk har tatt forholdsregler. Med de rammene vi nå har etablert vil våre hytter være trygge og kjærkomne turalternativ for mange i tiden som kommer, sier Lien.

I tillegg til Statskogs hytter og koier kan du også sjekke ut de rundt 350 fjellstyrehyttene, de 500 ubetjente, selvbetjente og betjente hyttene til Den Norske Turistforening (DNT) eller de drøye 100 overnattingsstedene (fyr, naust, sjøbuer og liknende) til Kystleden.

Hold deg oppdatert på privatøkonomiske nyheter – Følg Pengenytt på Facebook

Les også disse sakene på Pengenytt.no:

Dette bør du vite om årets ferieavvikling

UD forlenger sitt reiseråd og fraråder ferie- og fritidsreiser til utlandet før 20. august

Du kan få millionregning om du trosser UD og drar på utenlandsferie i sommer

Fersk oversikt viser at beste sparekonto nå gir 2,35 prosent i flytende rente

Vurderer du å lease bil? Her er syv typiske feller