Vær rask om du vil leie Statskogs hytter i høstferien

Veksen II i Rendalen er en av Statskogs mange utleiehytter: Den ligger 660 meter over havet og har god standard. Hytta ligger 30 meter fra strandkanten ved det gode og idylliske fiskevannet Veksen. Bilvei helt frem. Foto: Torkel Skoglund

Statskog merker at det enkle hytteliv er mer populært enn på lenge. Dersom du og din familie ønsker å leie en av Statskogs 70 hytter i høstferien, må du derfor hive deg rundt med en gang.

Høstferien er rett rundt hjørnet, og mange ønsker å komme seg bort fra hverdagslivet. Ett godt alternativ kan da være å låne en av Statskogs mange hytter rundt om i landet.

Kunne du tenke deg å starte dagen i høstferien slik? Du har fortsatt en mulighet. Foto: Torkel Skoglund

Kunne du tenke deg å starte dagen slik i høstferien? Du har fortsatt en mulighet. Foto: Torkel Skoglund

– Jeg tror mange er ute etter litt annerledes opplevelser. De færreste har utedo hjemme, og ikke mange må gå til bekken etter vann. Nettopp derfor blir det en ganske annerledes opplevelse i enkelt utstyrte hytter. Det rolige friluftslivet blir en slags luksus i en ellers hektisk hverdag for mange, forteller Marit Holien i Statskog i en pressemelding.

Statskogs utleiehytter innebærer ofte utedo, solstrøm, vedovn og enkle gassbluss. Noen er lett tilgjengelig, mens andre krever en god marsj før man kan sette fra seg sekken og søke skogens ro. Leieprisen er fra 400 kroner i døgnet og oppover.

Les også: Lavt feriebudsjett? Overnatt gratis i noen av Statskogs 120 koier

Hold deg oppdatert på privatøkonomiske nyheter – Følg Pengenytt på Facebook

Fortsatt noe ledig

Fortsatt er det åpninger for å sikre seg høstferiedager i unike omgivelser, men mulighetene hos Statskog minker dag for dag.

Statskog opplyser at en god del jegere bruker hyttene nå om høsten. I tillegg har de merket stor pågang av familier og enkeltpersoner som vil bruke høstferien i skog og fjell.

– Om høsten synes mange at fjellet er på sitt aller vakreste. Noen velger New York, mens andre vil stresse mer ned. Det er moro å se at så mange velger å oppsøke fantastiske områder i eget land, sier Holien.

I den første høstferieuka, uke 40, er i skrivende stund 90 prosent leid bort. I høstferieuke nummer to, uke 41, er om lag 80 prosent utleid. Gå inn på nettsiden til Statskog for å se en oversikt over de ulike hyttene.

Les også: Dette er de beste nettbrettene

Kystledhytter også en mulighet

Dersom Statskogs hytter er fullbooket, eller du heller ønsker å tilbringe høstferien ved sjøen, kan du leie en kystledhytte gjennom Oslofjorden Friluftsråd (OF).

OF er en organisasjon som jobber for at alle skal ha tilgang til å bruke Oslofjorden og strendene rundt. De tilbyr både medlemmer og ikke-medlemmer billig overnatting i en av deres mange kystledhytter.

Det finnes robåt til fri disposisjon på nesten alle hyttene.

Sjekk ut hvor de ulike hyttene befinner seg, hvordan de ser ut og hva de koster her.

Les også: Nå må du ha med pass når du reiser i Norden og Schengen også