Så mye steg hytteprisene i 2020

Hyttemarkedet koker om dagen, og det vises også på prisene. Bildet er fra Hafjell, hvor hyttene ligger tett. Foto: Arvid Høidahl/ https://unsplash.com/@arvidh

I 2020 ble det solgt 8916 hytter i Norge, noe som er 36 prosent flere enn i 2019. Prisene for fritidsboliger steg i gjennomsnitt med 5,5 prosent i løpet av fjoråret.

I fjor ble det omsatt 8916 hytter i bruktmarkedet. Av disse var 4739 fjellhytter, 2697 sjøhytter og 1604 innlandshytter.

Prisene for fritidsboliger steg i gjennomsnitt med 5,5 prosent i 2020, ifølge statistikk fra Eiendom Norge i samarbeid med Eiendomsverdi AS og Finn Eiendom.

Mens prisene for sjøhytter steg med 11,5 prosent, økte prisene på fjellhytter og innlandshytter med hhv med 4,9 og 3,2 prosent.

Annonse:


– Det har de siste 5-6 årene vært sterk vekst i hyttemarkedet, men oppgangen i både priser og omsetningsvolumer i 2020 overgår alt vi har sett tidligere, sier administrerende direktør, Henning Lauridsen i Eiendom Norge, til egne nettsider.

Henning Lauridsen, adm. dir. i Eiendom Norge. Foto: Eiendom Norge

– I likhet med i boligmarkedet i Norge har etterspørselen i hyttemarkedet gått kraftig opp under koronapandemien, og aktiviteten i 2020 har vært spesielt sterk sett i lys av hytteforbudet i Norge i mars og april, som i praksis var et omsetningsforbud, fortsetter han, og legger til:

– I mange land har forstedene rundt de store byene fått et kraftig oppsving etter pandemien på bekostning av bysentra. I Norge har vi ikke sett slike forskjeller i boligmarkedet. Hos oss har snarere behovet for økt plass kommet til uttrykk i etterspørselen i hyttemarkedet.

Den typiske fritidsboligen i Norge koster nå 2.470.676 kroner, men det er store forskjeller etter beliggenhet.

Dette var gjennomsnittsprisene ved inngangen til 2021:

  • Sjøhytter – 3.063.573 kroner
  • Fjellhytter – 2.581.981 kroner
  • Innlandshytter – 1.369.279 kroner

Hold deg oppdatert på privatøkonomiske nyheter – Følg Pengenytt på Facebook

Les også disse sakene på Pengenytt.no:

Dette må til for å gjøre om en fritidsbolig til bolig

Foreslår at alle nye boliger og fritidsboliger må bygges ladeklare

Ny analyse viser at nesten hver fjerde boligeier selger med tap

Rundt halvparten av norske boligeiere bør endre formuesverdien på boligen i skattemeldingen i år

Her er tipsene dersom du frykter at arveavgiften blir gjeninnført