Så mye har flytrafikken stupt siden koronakrisen startet

Det er for tiden svært liten aktivitet på norske flyplasser. Bildet viser Oslo Lufthavn Gardermoen Pir nord. Foto: Avinor/ Espen Solli

Det har vært svært liten aktivitet på norske flyplasser de siste ukene, viser tall fra Avinors trafikkdatabase. Den meget spesielle situasjonen illustreres godt av en fersk dronefilm fra Oslo lufthavn.

Avinor har nå publisert statistikk som viser utviklingen i antall flypassasjerer fra nyttår og frem til denne uken, og sammenlignet dette med tall fra samme tid i fjor.

Ikke uventet viser passasjertallene fra Avinors trafikkdatabase en kraftig nedgang etter at vi for alvor ble kjent med koronaviruset i begynnelsen av mars.

Annonse:


Som du kan se av diagrammet under, har antall flypassasjerer på norske flyplasser de siste ukene kun utgjort 5-14 prosent av det som var tilfelle på samme tid i fjor.

Mens antall flypassasjerer til utlandet har falt med 98-99 prosent, har antallet innenlandspassasjerer falt med 78-92 prosent.

Diagrammet viser utviklingen i ukentlige passasjertall på norske flyplasser. Kilde: Avinor

Anders Martinsen i UAS Norway har i samarbeid med Avinor laget en dronefilm som viser Norges hovedflyplass Oslo lufthavn på en helt spesiell måte midt oppi Covid-19-krisen:

Hold deg oppdatert på privatøkonomiske nyheter – Følg Pengenytt på Facebook

Les også disse sakene på Pengenytt.no:

Slik oppretter du en gyldig og dekkende fremtidsfullmakt

Pensjonsekspert mener at en halv million pensjonister er ført bak lyset av Nav

Dette avgjør om det er lønnsomt å ta ut alderspensjon fra fylte 62 år eller ikke

Privatøkonom mener banker og forsikringsselskap bevisst sprer pensjonsfrykt

Nordeas største eier: Kundene bør betale for å ha penger i banken