Professor: – Rikingene drar fra resten

Illustrasjonsbilde: Pixabay

Norges rikeste tar en stadig større del av kaka, ifølge professor.

Skrevet av: Kathleen Buer, ABC Nyheter (Pengenytt samarbeider med ABC Nyheter. Les mer om det her. Denne artikkelen ble først publisert på ABC Nyheter)

– I Norge er forskjellene mye større enn vi trodde. Etter reformen i 2006 viser tidligere beregninger at ulikheten har holdt seg relativt lav i Norge, men dette stemmer ikke. Inntektsandelen til den øverste 0,1 prosenten av befolkningen er over dobbelt så stor som først antatt, sier skatteprofessor Annette Alstadsæter ved Handelshøyskolen ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NBMU) til Dagens Næringslivs papirutgave.

Les også: Norske Alexandra (19) er verdens yngste milliardær

Hun har sammen med kolleger i Statistisk sentralbyrå jobbet to år med å beregne de rikeste inntektsandel i Norge. Spesielt etter skattereformen i 2006.

Beregningene viser at inntektsandelen for énprosenten med høyest inntekt økte fra syv til 12 prosent av all inntekt i perioden 2005-2013, skriver Dagens Næringsliv.

Alstadsæter tror tendensen har fortsatt etter sluttpunktet for forskernes data.

– Det er ingen grunn til å tro noe annet enn at dette også gjelder etter 2013. Vi ser en stabil utvikling, sier hun til DN.

Les også: – Ikke problematisk at de rikeste blir nullskatteytere

Denne artikkelen ble først publisert på ABC Nyheter.

Hold deg oppdatert på privatøkonomiske nyheter – Følg Pengenytt på Facebook