Pensjonister aksjonerer mot Stortinget

Pensjonistforbundet Pensjonistforbundet og samarbeidende organisasjoner foran Stortinget. Foto: Nils J. Maudal.

Pensjonistforbundet er ikke fornøyd med statens tilbud i årets trygdeoppgjør. Nå aksjonerer pensjonister over hele landet for å få Stortinget til å endre oppgjøret. 7. juni blir det stor markering foran Stortinget. – Møt opp, oppfordrer forbundsleder Jan Davidsen.

Det blir parallelle markeringer i Stavanger og Trondheim, med paroler og appeller. Stridens kjerne i år handler om to milliarder kroner som landets pensjonister skulle ha fått i fjor, men som uteble på grunn av feil anslag fra forrige regjering. Nåværende regjering vil kun gi pensjonistene halvparten av det såkalte etterslepet fra 2021. Dermed blir landets pensjonister snytt for to milliarder kroner.

– Dette er et viktig prinsipp, det er rett og rimelig og regnestykket er såre enkelt, fastslår Jan Davidsen.

I en tid med galopperende priser reagerer Pensjonistforbundet og de samarbeidende organisasjonene i SAKO også sterkt på at regjeringen ikke vil tilgodese minstepensjonistene med noe ekstra i trygdeoppgjøret.

– Arbeids- og inkluderingsministeren bruker den kommende utredningen fra Pensjonsutvalget som unnskyldning . Alle vet at det ikke følger penger med selv om det kommer en utredning. Det er nå minstepensjonistene trenger pengene, sier Davidsen.

I tillegg til de fysiske markeringene er det opprettet en underskriftsaksjon, som allerede har nærmere 11 000 underskrifter.

– Vi ser at det er stort engasjement og ikke minst store følelser knyttet til disse sakene. Vi kan ikke la noe være uprøvd i vårt arbeid for å sikre at alle pensjonister skal ha en trygg økonomi som de kan leve godt med, understreker Jan Davidsen.

Foreløpig program for markeringen foran Stortinget 7. juni kl. 12.00:

Velkommen v/ generalsekretær Arne Halaas
Hovedappell v/ forbundsleder Jan Davidsen
Appell v/ Bjørnar Moxnes, Rødt
Appell v/ Kirsti Bergstø, SV
Appell v/ Sylvi Listhaug, Frp
Appell v/ Olaug Bollestad, Krf
Appell v/ Politiets Pensjonistforbund, sentralstyremedlem Egil Haaland
Appell v/ Telepensjonistenes forbund, leder Tore Haugland
Appell v/ Harald Bjørløw, representant for pensjonerte lærere og førskolelærere
Appell v/ Landsforbundet for offentlige pensjonister, LOP, sentralstyremedlem Turid Schuller Sølland