NAF og Statens vegvesen gjør det nå enklere og tryggere å kjøpe og selge bruktbil

Kjøpekontrakten er bruktbilkjøpets viktigste dokument. Uten kontrakt står du mye svakere om det dukker opp problemer i etterkant. Foto: NAF

Et nytt digitalt samarbeid mellom medlemsorganisasjonen NAF og Statens vegvesen skal nå gjøre det enklere og tryggere å handle bruktbil.

Hvert år omsettes nærmere 500.000 bruktbiler her i landet.

Espen Andreassen. Foto: NAF

Gjennom et nytt samarbeid mellom NAF og Statens vegvesen kan du nå fylle inn en digital kjøpekontrakt sammen med de obligatoriske dokumentene salgsmelding og omregistreringsskjema.

Sammenkoblingen av disse sentrale dokumentene på ett og samme sted, kjopekontrakt.naf.no, er en betydelig forenkling for deg som skal kjøpe eller selge bruktbil.

– Vi er veldig glade for å kunne lansere denne nye løsningen sammen med Statens Vegvesen, hvor alt papirarbeidet er samlet digitalt på våre nettsider. NAF ønsker å bidra til at flere får en trygg og god bruktbilhandel. Dette tror vi er et viktig bidrag, sier Espen Andreassen, produkteier i NAF, i en pressemelding.

Annonse:


Les også: Politiet i Sverige får nye biler med innebygget radarsystem som automatisk oppdager og filmer fartssyndere

Mange er ikke klar over hvor viktig kjøpekontrakten er

Å kjøpe bil er en stor investering for mange, og det er forbundet med risiko. Hos Forbrukerrådet er bruktbilsalg den største enkeltårsaken til klagesaker.

Målet til NAF er derfor å hjelpe folk med å minimere stresset, redusere risikoen og forenkle alt som må huskes på.

– Kjøpekontrakten er bruktbilkjøpets viktigste dokument. Uten kontrakt står du mye svakere om det dukker opp problemer i etterkant. Ut ifra sakene vi i NAF hjelper våre medlemmer med, ser vi at mange glemmer kontrakten eller ikke kjenner til hvor viktig den er, understreker Andreassen.

Statens vegvesen satser også på forenkling og digitalisering og er fornøyde med dette fremskrittet.

– I prosjektet Autosys arbeider vi for å hente ut samfunnsøkonomiske gevinster for både samfunnet og Statens vegvesen, etter tydelige effektmål. Statens vegvesen er opptatt av at vi setter brukerne i sentrum gjennom involvering og utvikling av helhetlige løsninger. Det er samtidig viktig at løsningene styrker næringslivets konkurranseevne og øker produktiviteten i samfunnet i tråd med regjeringens føringer, sier Erik Johannessen, prosjektleder for Autosysprosjektet i Statens vegvesen i meldingen.

– Løsningen som NAF nå tar i bruk er et godt eksempel på at Statens vegvesen har lyktes med dette, legger han til.

Hold deg oppdatert på privatøkonomiske nyheter – Følg Pengenytt på Facebook

Les også disse sakene på Pengenytt.no:

Fra nyttår må alle beboere i borettslag og sameier være med å betale for elbilladere

Nå lar Statens vegvesen deg finne opplysninger om kjøretøy og eiere, og tjenesten er gratis

Derfor reserverer nå bankene et beløp på kontoen din før du får fylle drivstoff

Så mye feil viser speedometeret på nye biler

14 grep du kan gjøre før nyttår for å redusere skatten din