Nå slipper du å få to strømregninger

Illustrasjonsbilde. FOTO: Hafslund

Fra høsten av kan regningen fra både nettleverandør og kraftleverandør samles på én faktura. Endringen vil gjøre hverdagen enklere for folk, mener Fremskrittspartiet.

I dag er det i praksis kun strømkunder som velger kraftleverandør med selskapsmessig tilknytning til nettselskapet, som får alt på én faktura.

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) har i flere år ønsket å innføre en samleregning for både nettleie og for strømforbruk.

– Vi vil ha en obligatorisk ordning med felles regning for nettleie og strøm, uttalte NVE-direktør Per Sanderud i sitt innlegg under Norges Energidager i Oslo i 2012.

På Frp’s landsmøte i helga ble gladnyheten sluppet:

Nå innføres det nye regler som gjør at alle kraftleverandører kan tilby felles regning for strøm og nettleie, og endringene trer i kraft tidlig i høst.

Svekker konkurransen

– Vi gikk til valg på å gjøre hverdagen enklere for folk, og denne regelendringen gjør nettopp det. I dag er systemet slik at hvis du bytter kraftleverandør fra selskapet som også er ansvarlig for strømnettet, til en uavhengig kraftleverandør, så går det fra en til to regninger, sier olje- og energiminister Tord Lien til Dagbladet.

Dette mener Lien hindrer folk i å bruke markedsmakten.

– Dermed svekker det også konkurransen i markedet, og det gjør prisen høyere enn den trenger å være. Derfor er denne regelendringen bra – både fordi det gjør hverdagen enklere, og fordi det styrker konkurransekraften, sier Lien.