Statnett vil redusere nettleien i 2021 som et koronatiltak. Utgjør kun 17 kroner i måneden per husstand

Statnett vil kreve inn mindre i nettleie i 2021, for å hjelpe husholdninger og bedrifter gjennom en vanskelig økonomisk tid. Foto: Statnett

Som en del av den nasjonale dugnaden vil Statnett gi nordmenn redusert nettleie neste år, men for en vanlig husholdning vil det få liten betydning.

Få å få strøm til boligen din må du betale nettleie til din lokale nettleverandør. Du betaler med andre ord for å bruke deler av strømnettet.

En del av denne nettleien går til Statnett, som er operatør av sentralnettet i Norge.

Nylig besluttet styret i det statlige selskapet at deres andel av nettleien skal reduseres med 24 prosent til neste år, sammenlignet med i år.

Bakgrunnen for dette er den vanskelige økonomiske situasjonen mange har som følge av korona-pandemien, opplyser Statnett.

Annonse:


– Den nasjonale dugnaden fortsetter, og det er nødvendig å ta hensyn til den vanskelige situasjonen mange av strømkundene er i. Derfor er vi glade for at alle forbrukskunder får redusert tariff i 2021. Det kommer både industri, næringsliv og vanlige husholdninger til gode, sier konserndirektør Knut Hundhammer i Statnett i en pressemelding.

Reduksjonen i selskapets inntekter neste år er planlagt hentet inn i perioden 2022 til 2025.

– Vi bygger et kraftnett for fremtiden, med mer fornybar kraft og betydelig elektrifisering. Disse kostnadene blir hovedsakelig hentet inn gjennom nettleie. Målet er å gjøre dette uten at noen kunder rammes hardt økonomisk midt i en vanskelig situasjon, opplyser Hundhammer.

Statnett anslår at en vanlig husholdning vil få redusert sin nettleie med om lag 200 kroner neste år, noe som utgjør cirka 17 kroner måneden.

Hold deg oppdatert på privatøkonomiske nyheter – Følg Pengenytt på Facebook

Les også disse sakene på Pengenytt.no:

Dette er lekkasjene fra statsbudsjettet for 2021

SINTEF-forsker: Solstormer kan slå ut strømnettet vårt i flere år

Boligselger må trolig punge ut 100.000 kroner etter å ha oppgitt for lavt strømforbruk

Strømekspert om ny strømavtale til Coop-medlemmer: – Nesten for god til å være sann

Disse strømselskapene har de mest fornøyde kundene