Nå skal klokken stilles én time nærmere lysere tider

Tidsminister Iselin Nybø minner om at vi natt til søndag 28. mars skal stille klokken til sommertid. Foto: Nærings- og fiskeridepartementet

Natt til søndag 28. mars stiller vi klokken én time frem og går fra vintertid til sommertid. – Nå går vi endelig mot lysere tider og slutten av pandemien, sier tidsministeren.

– Nå gjør jeg det jeg kan for å få oss litt nærmere klemming, familiebesøk, utepils, fest og konserter, og litt lengre unna dette kjipe året vi har lagt bak oss. Nå kommer vi én time nærmere sommeren og bedre tider, og det skjer ikke et minutt for tidlig, sier næringsminister Iselin Nybø (V), i en pressemelding fra Nærings- og fiskeridepartementet.

Hun har ansvar for Justervesenet, og dermed også for nøyaktig tid her i landet.

– Mange er med god grunn lei av hjemmekontor, hjemmeskole, stengte restauranter og pandemi. Nå rykker vi én time nærmere målstreken, men jeg skulle ønske jeg kunne skru tiden enda mer frem, sier næringsministeren videre.

– Tid er ferskvare, fyll den med det som gjør deg glad. For eksempel å glede seg litt ekstra til sommeren, det går faktisk mot lysere tider, sier direktør i Justervesenet Geir Samuelsen i meldingen.

Les også: Skattekalender for 2021: Her er de viktigste datoene

Saken fortsetter under annonsen:


Hva skjer i Europa?

Europakommisjonen la i 2018 frem forslag om å avvikle ordningen med å stille klokken frem og tilbake. Nå lurer mange på hva som er status for forslaget. Det er fortsatt uvisst.

Rådet har ikke vedtatt forslaget som EU-kommisjonen har lagt frem, og som EU-parlamentet gikk inn for i 2019. Det er foreløpig ikke klart om man vil jobbe videre med forslaget i EU.

– Det er mange som mener mye om å stille klokken. Skulle forslaget bli vedtatt i EU, blir det opp til hvert EU-land å bestemme om de ønsker å bruke sommertid eller vintertid som sin normaltid. Norge må også ta stilling til hva vi ønsker å gjøre, i så tilfelle, sier næringsministeren.

I påvente av dette, må vi altså nok en gang stille klokken.

En grei huskeregel for stillingen av klokken er at den alltid skal stilles mot nærmeste sommer. Altså en time frem om våren (mot sommeren) og en time tilbake om høsten (mot sommeren). Det betyr at vi stiller klokken én time frem natt til søndag.

Hold deg oppdatert på skatt og andre privatøkonomiske nyheter – Følg Pengenytt på Facebook

Les også disse sakene på Pengenytt.no:

Advarer mot svindelforsøk rundt koronavaksinen

Ingen økning i antall separasjoner og skilsmisser under koronapandemien

Energiskalaen sprengt – Nå blir det ny energimerking

Om lag 90.000 får nå til sammen 260 millioner kroner for å betale høye strømregninger