Hvorfor du bør bruke VPN

Foto: Pixabay

VPN er nok et ord, eller forkorting, du har sett tidligere. Det er noe som har blitt mer og mer populært de siste årene, og det betyr «Virtual Private Network».

Artikkelen er skrevet av Partnertekst

Kan du litt engelsk så vil du forstå raskt hva det innebærer, og det gir deg altså et privat nettverk som er virtuelt. Det betyr at man skjuler sitt eget nettverk og forblir privat mens man surfer på nettet. Og da har det også kommet en haug med forskjellige selskap og tilbydere som du kan velge mellom. Med tanke på at du bor i Norge er det også nokså fornuftig å bruke en VPN som har servere i Norge. Lurer du på hvilke det er så les mer om de beste norske VPN-tjenestene her.

Om du går inn på lenken vi har lagt til vil du se en ganske god liste av de tjeneste som finnes i dag og hva de kan tilby deg. Man ville jo kanskje trodd at det ikke er så store forskjeller, men det er det faktisk. Blant annet spiller prisen en stor rolle, og selv om en av tjenestene kanskje er dyrere, så behøver det ikke nødvendigvis å si at den passer best for deg. Fordi mye har å gjøre med hva du trenger en VPN til, rent spesifikt. For eksempel finnes det tilbydere som har bedre serverutvalg for andre land enn Norge. Det betyr at om du for eksempel vil se den amerikanske versjonen av Netflix, så bør du finne ut av hvem som har den beste serveren.

Fart er viktig

Et aspekt som er viktig å vite om er det at å bruke VPN kan påvirke hastigheten på nettilkoblingen din. Det er ikke noe de liker å poengtere, med mindre de ønsker å skryte av den gode hastigheten de tilbyr! Og hastighet på nettet ditt er naturlig nok veldig viktig med tanke på det du vil gjøre. Ofte når man trenger VPN, så er det kanskje for å streame noe man ikke har tilgang til i landet man befinner seg? Er du for eksempel på ferie i Spania så har du ikke tilgang til NRK på telefonen eller laptopen, men det får du med VPN. Men om det er en server som lagger, har lav hastighet eller som faller ut så blir det jo ikke en veldig behagelig opplevelse.

Det er jo spørsmål som VPNportalen selv kontrollerer når de ser gjennom de beste norske VPN-tjenestene, men det er altså noe vi føler er viktig at du vet om, at det kan være et reelt problem. Som du vil se hos noen av produktene vil det bli informert om de som har gode hastigheter, mens andre ikke blir nevnt like mye. Så det er noe å vite om, så du får den beste opplevelsen. Som alltid er det noen som er bedre enn andre, og da er det kanskje verdt å betale litt ekstra også?

Kanskje det viktigste – sikkerhet og personvern

Selv om mange kjøper VPN for å få tilgang til utenlandske sider, så er det muligens enda flere som vil beskytte sitt eget personvern, og ikke la utenforstående få tilgang til surfingen og det de driver med på nettet. Det beste, og mest sikre, er å anta at noen kan få tilgang til det du gjør, og det behøver jo ikke å være at du driver med noe mistenksomt. Men det er ikke usannsynlig at hackere vil ha tilgang til dine bankdetaljer eller lignende, det må man bare anta at skjer.

Og det er her en god VPN-tjeneste skal skinne, passe på at du og det du driver med er trygt, så du ikke behøver å bekymre deg. Anmeldelsen du kan lese hos VPNportalen skal gå igjennom slike ting nøye, og der er det virkelig ikke verdt å spare, om du først skal ha deg en VPN altså. Da vil de jo naturligvis se på aspekter som kryptering og hvordan sikkerheten i det hele tatt er satt opp.

For deg rent individuelt sett er det også fornuftig å se på hva andre kunder sier om de tilbyderne du er interessert i. Har de et godt rykte så kan du vanligvis stole på dem i forhold det i det minste,

Velg det som passer deg best

Alle har altså forskjellige behov, noe som er ganske naturlig. Selv om en VPN ikke koster veldig mye per måned, vil man jo alltids få det meste ut av pengene, og en god VPN vil faktisk dekke de aller fleste behovene dine. Så en god balansegang mellom pris og det som tilbys bør være det ideelle, og har du erfaring i området er det jo greit nok. Men om du, som mange andre, er litt usikker, men samtidig interessert, så anbefaler vi at du leser om de beste norske VPN-tjenestene. Så har du all info du behøver!