Nå kan du få halv skatt i november

Illustrasjonsfoto: KaVass/ Flickr.com

Skatteetaten åpner for at arbeidsgivere og pensjonsutbetalere kan foreta redusert skattetrekk allerede i november i stedet for desember. Det skal hjelpe deg til å få mer penger til disposisjon i god tid før julestria starter.

Nå kan trekkfritak gjennomføres i månedslønn for siste halvdel av november i stedet for første halvdel av desember, slik mange arbeidsgivere har praktisert i flere år. Det skriver Skatteetaten i en pressemelding.

– Hensikten med endringene er at redusert trekk skal kunne komme deg som ansatt til gode i god tid før julestria starter. Det er likevel utbetaleren som velger når trekkfritaket skal gjennomføres for sin bedrift, forklarer seksjonssjef i Skatteetaten, Lene Solberg.  

Skatteetaten har bestemt at tilsvarende fleksibilitet skal gjelde ved lønnsbetaling per time, dag eller uke, ved utbetaling hver 14. dag og ved utbetaling av pensjon.

I disse utbetalingene før jul skal det ikke trekkes skatt:

  • Månedslønn: Lønnen for siste halvdel av november eller for første halvdel av desember.
  • Betaling per time, dag eller uke: Lønnen for to uker i siste halvdel av november eller for siste uke i november og første uke i desember.
  • Utbetaling hver 14. dag: siste lønnsutbetaling i november eller første utbetaling i desember.
  • Livrente, pensjon, vartpenger, introduksjonsstønad og supplerende stønad til person med kort botid i Norge: Hele utbetalingen for enten november eller desember.

Les også: Pensjonist trakk fra eiendomsskatten på selvangivelsen

Les også: Nå får du betalt 21.300 kroner for hver million du har i boliglån