Nå gjelder nye håndbagasjeregler hos Norwegian

Fra og med i dag 23. januar innfører flyselskapet Norwegian nye håndbagasjeregler. Foto: Norwegian

I dag innførte Norwegian nye håndbagasjeregler. Dette for å sikre at alle reisende får en så smidig og komfortabel reise som mulig, samt bidra til at enda flere fly går på rute.

– Norwegians forretningsmodell er tuftet på valgfrihet, og det ligger også til grunn for det nye regelverket. Alle reisende kan fortsatt ta med seg håndbagasje, uansett billettype, sier Cecilie Nybø Carlsen, leder for produktutvikling i Norwegian, i en melding fra selskapet.

– Hvis man kun trenger en bag eller veske som får plass under setet foran, kan man velge den aller billigste billettypen vår uten tilleggskostnader. De som ønsker å ha med seg en liten trillekoffert som legges i bagasjehyllen, kan betale litt ekstra for dette eller velge en annen billettype, legger hun til.

Endringene i regelverket innebærer også at den lille håndbagasjen alle kunder kan ha med seg er noe større enn tidligere, at vektbegrensningen på innsjekket bagasje øker fra 20 til 23 kilo, samt at kunder med fleksibel billett kan ha med seg 15 kilo i stedet for ti kilo håndbagasje.

– Det viktigste for oss er at våre kunder får en god reiseopplevelse når de flyr med Norwegian. Det er en vanlig misforståelse at det er plass til alles trillekofferter om bord, for de fleste av våre fly har plass til 186 passasjerer og kun rundt 80 små trillekofferter i bagasjehyllene, sier Nybø Carlsen.

– Derfor er det viktig at vi har gode regler på plass slik at vi unngår å bruke tid på å omorganisere håndbagasje om bord og å flytte håndbagasje til lasterommet, noe som kan skape frustrasjon og lett kan føre til forsinkelser. At flyene går på rute er noe av det viktigste for Norwegians reisende, og vi opplever stor støtte for innføringen av det nye håndbagasjereglementet blant våre kunder, sier hun videre.

Les også: Skattekalender for 2020: Her er de viktigste datoene

Annonse:


Dette er inkludert i de forskjellige billettypene:

LowFare:

En liten håndbagasje som får plass under setet foran på maks ti kilo. Dersom man ønsker å ha med seg ekstra håndbagasje til bagasjehyllen, må man kjøpe det i tillegg eller velge en annen billettype. Ekstra håndbagasje kan bestilles opptil fire timer før avreise. Prisen på ekstra håndbagasje varierer avhengig av flyvning, men vil for eksempel ligge på 50 kroner innenriks og innen Skandinavia og 90 kroner for interkontinentale reiser.

LowFare+:

En liten håndbagasje som får plass under setet foran og en liten trillekoffert til bagasjehyllen. Den totale vekten på håndbagasjen er ti kilo. Dersom det blir fullt i bagasjehyllene, kan man måtte sjekke inn håndbagasjen gratis i gaten. Hvis man vil være sikret å få med seg all håndbagasjen sin om bord, kan man kjøpe Priority Boarding i tillegg og dermed være en av de første til å gå om bord flyet. I tillegg kan man sjekke inn et kolli på 23 kilo.

Flex og Premium:

En liten håndbagasje som får plass under setet foran og en liten trillekoffert til hattehyllen. Den totale vekten på håndbagasjen er 15 kilo. I tillegg kan man sjekke inn to kollier på 23 kilo hver.

Illustrasjon: Norwegian

Norwegian påpeker at det er viktig at kunder som har bestilt ekstra håndbagasje, eller har håndbagasje inkludert i sin billettype, går om bord tidlig for å sikre plass til bagasjen sin i bagasjehyllen.

PS: Billetter som er kjøpt før 23. januar påvirkes ikke av endringene.

Hold deg oppdatert på privatøkonomiske nyheter – Følg Pengenytt på Facebook

Les også disse sakene på Pengenytt.no:

Coop-medlemmer får nå minst 600 kroner i rabatt på sydenturer

Trumf-medlemmer får nå opptil tre prosent bonus på sine reiser med TUI

Du kan spare tusenlapper i gebyrer på å ta med riktig betalingskort til utlandet

Forsikringsselskap: Mange eldre risikerer millionregning etter ferieturen

Dette har du krav på om flyreisen ikke gikk som planlagt