Jobbanalytiker: – Det har aldri vært så mange ledige stillinger før!

finn jobb I 2021 opplevde FINN jobb en økning i antall stillingsutlysninger på over 56 prosent sett mot 2020. Blant bransjene med størst vekst, var Bygg og anlegg og Industri og produksjon. Foto: Getty Images.

2021 var et knallår for arbeidsmarkedet, tross nedstengning på slutten av året, viser ferske tall fra FINN jobb.

Våren 2021 markerte starten på det som skulle vise seg å bli tidenes år for stillingsmarkedet i Norge. Tall fra FINN jobb for første halvår tydet på at usikkerheten og uroen som hadde preget arbeidsmarkedet i koronaåret 2020 for alvor var i ferd med å avta, og denne tendensen økte utover høsten 2021.

Selv inn i årets fjerde kvartal (september til og med desember) var det full fart i stillingsmarkedet – tross nye runder med nedstengning og restriksjoner i denne perioden. Og totaltallene for stillingsmarkedet på FINN jobb for 2021 viser rekorder sett mot tidligere år.

– 2021 var et knallgodt år for stillingsmarkedet. Det har rett og slett aldri vært så mange ledige stillinger på FINN jobb før. Markedet koker! Bare i løpet av fjerde kvartal i 2021- som tross alt var preget av en del usikkerhet knyttet til omikron, var det en økning i antall nye stillingsutlysninger på hele 60 prosent sett mot samme periode i fjor. Og ser man på totaltallene for 2021, har det vært en økning i antall stillingsutlysninger på 56 prosent sett mot 2020, forteller Christopher Ringvold, som er jobbanalytiker og leder for FINN jobb:

– Jeg sa det i høst, og jeg sier det igjen nå – det har aldri vært så mange muligheter for arbeidstakere som nå. AS Norge skriker etter mer arbeidskraft. Er du på utkikk etter jobb, er det altså ingenting å vente på. Det er åpninger innenfor en rekke ulike bransjer, og flust av muligheter.