Grilstad tilbakekaller salami etter salmonellafunn hos råvareleverandør

De berørte produktene kan identifiseres gjennom lot-nummeret som står trykket på pakken ved siden av datomerkingen. Foto: Grilstad.

Fire partier Jubelsalami og Jubelsalami med pepper kalles tilbake etter at det ble påvist salmonella i en miljøprøve fra produksjonslokalet til en råvareleverandør.

Bakterien ble påvist i en skrapeprøve fra produksjonslokalet til råvareleverandøren. Det ble ikke gjort funn i selve råvaren fra leverandøren.

Selv om produktene trekkes tilbake, har Grilstad ingen mistanke om at de inneholder salmonellabakterier.

– Det er ikke blitt påvist Salmonella hos Grilstad, verken i produksjonslokalene, råvarene eller i de ferdige produktene. Produksjonsprosessene våre er også utviklet for å forhindre forekomst av blant annet salmonellabakterier, sier direktør for innkjøp og næringspolitikk, Ståle Gausen, i en pressemelding.

– Etter dialog med Mattilsynet, og for å unngå usikkerhet blant forbrukerne og kundene våre, trekker vi nå disse partiene fra markedet, legger han til.

Annonse:


Grilstad trekker også tilbake et mindre parti med Grilstad spekeskalker, fordi det kan inneholde avskjær fra de berørte partiene med Jubelsalami.

De berørte produktene er produsert i uke 2-5 2021. De kan identifiseres gjennom lot-nummeret som står trykket på pakken ved siden av datomerkingen. Grilstad gjør oppmerksom på at holdbarhetsdatoen ikke er relevant i denne sammenhengen.

Tilbakekallingen gjelder følgende produkter og lot-nummer:

Disse produktene blir nå fjernet fra butikkene. Grilstad ber de som har kjøpt produktet om å kaste det eller returnere det til butikken for å få refusjon.

Hold deg oppdatert på skatt og andre privatøkonomiske nyheter – Følg Pengenytt på Facebook

Les også disse sakene på Pengenytt.no:

Maarud trekker tilbake potetgull på grunn av mus

Energiskalaen sprengt – Nå blir det ny energimerking

Advarer mot svindelforsøk rundt koronavaksinen

Eldre ektepar fikk bud på 6,35 millioner kroner for småbruk. Blir tvunget til å selge til halv pris

Ny analyse viser at nesten hver fjerde boligeier selger med tap