Maarud trekker tilbake potetgull på grunn av mus

Maarud salt og pepper 250 g, merket med best før dato 21.06.2021, trekkes tilbake. Bilde: Skjermdump fra Maarud.no

Maarud trekker tilbake nå tilbake Potetgull Salt & Pepper 250 g fra butikkhyllene, og ber deg samtidig sjekke i skapene hjemme om du har noen slike poser liggende.

Årsaken til tilbaketrekningen er at det har vært en hendelse i forbindelse med produksjon av Potetgull Salt & Pepper 250 g, hvor en krattspissmus har vært i kontakt med produktet.

En totalvurdering av hendelsen tilsier at det er avgrenset til én pose, ifølge produsenten.

Maarud velger allikevel å tilbakekalle alle produkter som ble produsert på samme tidspunkt, og disse har «best før datoen» 21.06.2021.

Saken fortsetter under annonsen:


– Maarud beklager på det sterkeste. Det er viktig for oss å levere på våre strenge kvalitetskrav og i henhold til den kvaliteten forbrukerne forventer. Når vi ikke kan garantere det, har vi valgt å trekke denne enkeltproduksjonen fra markedet, sier kommunikasjonsansvarlig i Maarud, Cathrine Moksnes, i en pressemelding.

– Vi har strenge rutiner og omfattende tiltak for å forebygge slike hendelser, men det vil alltid være en viss risiko ved varetransport ut og inn av porter i produksjonslokalet. Vi vil ha en gjennomgang for å vurdere ytterligere tiltak i samarbeid med Rentokil og det lokale Mattilsynet, legger hun til.

De butikkene som produktene er distribuerte til er varslet og produktene med den aktuelle datoen vil bli fjernet fra hyllene.

I tillegg ber de alle som har kjøpt en slik pose om å sjekke best før datoen. Står det 21.06.2021 kan man kaste innholdet og sende posen til Maarud AS, Maarudvegen 130, 2114 Disenå. Maarud vil da kompensere for kjøpet.

Hold deg oppdatert på skatt og andre privatøkonomiske nyheter – Følg Pengenytt på Facebook

Les også disse sakene på Pengenytt.no:

Skattekalender for 2021: Her er de viktigste datoene

Nå skal klokken stilles én time nærmere lysere tider

Advarer mot svindelforsøk rundt koronavaksinen

Eldre ektepar fikk bud på 6,35 millioner kroner for småbruk. Blir tvunget til å selge til halv pris

Ny analyse viser at nesten hver fjerde boligeier selger med tap