Dette er verdens dyreste pass

Illustrasjonsbilde: Pixabay

Pass er en av de viktigste eiendelene du tar med på en utenlandsreise. Avhengig av din nasjonalitet er det imidlertid store forskjeller på hva du må ut med for et pass og hvor verdifullt det er.

Nettstedet Goeuro.com har analysert pass fra over 50 land rundt i verden. De ville rett og slett finne ut hvilke pass som er de mest verdifulle.

For å klare og rangere de ulike lands pass mot hverandre, så de blant annet på prisen, hvor mange land passet hadde tilgang til uten visum, lengden på gyldigheten og hvor lenge landets innbyggere må jobbe for å skaffe seg et.

Sverige, Finland, Tyskland, Storbritannia og USA tok de fem første plassene. Nederst på listen havnet Afghanistan Irak og Liberia. Norge havnet på plass nummer 15.

Hold deg oppdatert på privatøkonomiske nyheter – Følg Pengenytt på Facebook

Les også: Politiet og UD endelig enige om du må ha med pass i Norden eller ikke

Dyrest i Tyrkia

Dersom vi rangerer listen etter prisen på passene, kommer innbyggerne i De forente arabiske emirater best ut. Der koster et pass kun USD 14, noe som tilsvarte 107 kroner på undersøkelsestidspunktet i fjor.

I motsatt ende havnet Tyrkia. En tyrker må ut med nesten 2000 kroner for et pass.

For å sammenligne prisene med inntektsnivåene i de ulike landene, har Goeuro også sett på hvor mange timer en innbygger må jobbe på minimumslønn for å ha råd til å kjøpe et pass.

Mens det i Tyrkia trengs 95 timer jobbing, står det enda verre til i Mexico og Liberia. Der må de jobbe hhv 266 og 278 timer før de kan kjøpe seg et pass.

En nordmann trenger til sammenligning å jobbe tre timer på minimumslønn for å ha råd til å kjøpe et pass.

Les også: Lavt feriebudsjett? Overnatt gratis i noen av Statskogs 120 koier

Kilde: Goeuro.com

Diagrammet viser hva du må betale for et pass i de ulike landene. Kilde: Goeuro.com