Vinggruppen i Norden skal fortsette som før

Nå er det klart at Ving satser videre. Bildet er fra hotellet SunConnect Rising Star ved Fig Tree Bay på Kypros, og viser maskotene Lollo & Bernie. Foto: Ving

Vings eier Thomas Cook Group søkte i dag konkurs, noe som førte til spekulasjoner om at også Ving ble med i dragsuget. Det skjer imidlertid ikke, og fra og med i morgen går alle fly som normalt igjen.

Thomas Cook Group, hvor Vinggruppen i Norden har vært en uavhengig del siden 2007, kunngjorde mandag at selskapet hadde begjært konkurs.

I kveld melder Vinggruppen, som består av Ving, Spies, Tjäreborg, Globetrotter og flyselskapet Thomas Cook Airlines Scandinavia, at nevnte selskaper fortsetter virksomheten som før.

Det betyr at trafikken skal gå som vanlig igjen i morgen, tirsdag.

«Vinggruppen i Norden, og det nordiske flyselskapet Thomas Cook Airlines Scandinavia, har vært blant de mest lønnsomme reiseselskapene i Norden i mange år. Styret har nå besluttet å fortsette flytrafikken i løpet av tirsdag», skriver selskapet i en pressemelding.

«Fullt fokus er nå på å ta vare på de reisende som er berørt av mandagens midlertidig avlyste flyreiser, og nå å sikre at flyene er i lufta allerede på tirsdag», står det videre.

Les også: Du kan spare tusenlapper i gebyrer på å ta med riktig betalingskort til utlandet

Annonse:


Har fått støtte fra banker, långivere og garantister

– Selv om jeg er trist over konkursen til Thomas Cook Group og alle dens ansatte og lojale kunder i mange land, ligger mitt ansvar her i Norden og for Vinggruppens fortsatte reise. Siden vi er en uavhengig og lønnsom del av konsernet, har vi allerede vært i stand til å sikre vår fortsatte virksomhet med støtte fra våre banker, långivere og garantister, uttaler Magnus Wikner, administrerende direktør i Vinggruppen i Norden.

– Vi har et stort ansvar overfor våre kunder, ansatte, leverandører og samarbeidspartnere, og det er derfor jeg er veldig glad for at vi har klart å få en løsning så raskt, slik at vi kan fortsette å investere i den nordiske virksomheten, fortsetter Wikner.

For Vings reisende har konkursen til Thomas Cook Group ingen direkte innvirkning.

– Vårt fokus her i Norden har alltid vært å skape de beste ukene av året for våre reisende i over 60 år, og vi vil fortsette å skape opplevelser og ferieminner fremover, sier Wikner.

– Vi i Ving Norge har jobbet intenst det siste døgnet, og nå er vi bare veldig glade. Vi fortsetter å ha fullt fokus på de fantastiske gjestene våre, som har vært utrolig tålmodige og støttende i disse vanskelige timene, sier informasjonssjef i Norge, Siri Røhr-Staff.

Hold deg oppdatert på privatøkonomiske nyheter – Følg Pengenytt på Facebook

Les også disse sakene på Pengenytt.no:

Kjøp i utlandet over 6000 kroner er ikke nødvendigvis dekket av forsikringen

Nettsteder skrur opp prisen når nordmenn bestiller ferie

Dette har du krav på om flyreisen ikke gikk som planlagt

Kraftig verdiøkning på ferieboliger i Tyrkia smuldrer nå bort for flere tusen nordmenn

Disse fem ferielandene har gjort dårligst inntrykk på oss