Tryg dekker tidligere hjemreise

flyreise Flytrise, illustrasjonsbilde. Foto: Pixabay.

Tryg Forsikring dekker tidligere hjemreise for kunder som befinner seg i Ukraina, Russland, Hviterussland og Moldova.

Normalt er det kun dekning for evakuering hvis Utenriksdepartementet oppfordrer nordmenn til å forlate området. 11. februar ble det utstedt et slikt råd for Ukraina.

– Foreløpig er det ikke tilsvarende råd for Russland, Moldova og Hviterussland, men vi ønsker å hjelpe våre kunder som har behov for det og gir dekning for tidligere hjemreise også fra disse landene hvis de reiste inn i landet før situasjonen ble kjent, sier Torbjørn Brandeggen, kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring.

Han ber alle som har behov for bistand om tidligere hjemreise om å kontakte Tryg Alarm på telefon +47 55 17 10 01.

– Samtidig bør alle i berørte områder følge myndighetenes råd om å registrere seg i Utenriksdepartementets app Reiseklar eller på reiseregistrering.no, legger han til.

Som følge av at luftrommet over Russland er stengt er de fleste reiser kansellert. Da er det flyselskapet eller reisearrangøren som skal refundere kostnadene. Hvis man tidligere selv har avbestilt en reise, kan man ha dekning under reiseforsikringen. Dette gjelder reiser til de land eller områder som har et gyldig reiseråd på avreisetidspunktet.

Reiser til andre områder, for eksempel Polen, som avbestilles grunnet frykt vil ikke omfattes av avbestillingsdekning.

– Vi anbefaler alle som skal reise til utlandet nå om å holde seg oppdatert, og registrere seg på appen Reiseklar eller på reiseregistrering.no. Samtidig gjør vi oppmerksom på at reiseforsikringen ikke vil være gyldig på reiser til steder UD fraråder innreise til på avreisetidspunktet, sier Brandeggen.