Du kan snart slippe SIM-kortet i mobilen

Nå kan det snart bli slutt på SIM-kortene. Det neste er eSIM. Foto: Martin Fjellanger

Telenor er nå sertifisert for å lansere eSIM, det vil si at SIM-kortet er innebygget i mobiltelefoner og andre enheter.

Telenor blir dermed den første operatøren i verden som har fått sertifisert en egen eSIM-plattform, skriver selskapet i en melding.

Berit Svendsen, administrerende direktør i Telenor Norge og leder av Telenor Skandinavia er svært fornøyd med å være første teleoperatør i verden som er sertifisert for eSIM. Foto: Martin Fjellanger

Det er også sertifisert for å ta i bruk eSIM-løsningen av den globale operatørforeningen GSMA, organisasjonen som samordner alle verdens mobiloperatørers interesser.

– Vi er svært glade for å ha blitt sertifisert. Det er svært strenge sikkerhetskrav til sertifiseringen. Hittil er det bare fire selskaper globalt som er sertifisert, og Telenor Norge blir den første operatøren. Her er det mange flinke folk som har jobbet godt med å gjøre Telenor klar for eSIM, kommenterer Berit Svendsen, administrerende direktør i Telenor Norge og leder av Telenor Skandinavia.

Les også: Barneforeldre blant de verste når det gjelder mobilbruk i bil

Henter SIM-profilen fra nettet

eSIM er en forkortelse for embedded SIM, og betyr at SIM-kortet er innebygget i mobiltelefoner og andre enheter med eSIM-støtte.

Teknologimiljøet i Telenor har i høst arbeidet med, og installert en eSIM-plattform som vil gi støtte både til maskin til maskin-kommunikasjon (M2M) og for privat- og bedriftskunder.

Helt konkret betyr det at Telenor kan støtte eSIM når det lanseres mobiltelefoner og utstyr med innebygde SIM-kort.

Dette vil forenkle mobilhverdagen. I stedet for å bytte SIM-kort når du kjøper ny mobil, eller flytte SIM-kort mellom ulike enheter, kan du hente en SIM-profil fra nettet.

Les også: Forbrukerrådet refser ungdomsabonnementene til Telia og Telenor

Ubegrenset antall enheter på nett

[annonse]

– Kanskje slår du på din nye telefon i butikken og får opp en liste over aktuelle mobiloperatører. Du velger da for eksempel Telenor, kommer inn på Mitt Telenor, og kjøper- eller benytter abonnementet du allerede har. Dette er en spennende utvikling, som vil forenkle både for kundene og oss, sier Svendsen.

I dag er det en begrensning i antall SIM-kort per kunde, men med den nye teknologien vil det bli lagt til rette for at kunden kan ha et ubegrenset antall enheter på nett.

– Med eSIM kan du ha ulike telefoner, klokker, kamera eller koblinger i bil for å nevne noen eksempler – med samme abonnement. Dette tror vi kundene vil sette stor pris på, sier Bjørn Ivar Moen, leder for Telenors mobildivisjon.

Les også: Lanserer regningsbetaling via Facebook Messenger

Annonse:

Antall ting som kobles til nett vil eksplodere

Telenor tror dessuten at dette vil fremme innovasjon, fordi terskelen for å produsere enheter som skal på nett senkes betraktelig.

– Særlig innenfor tingenes internett og maskin til maskin-kommunikasjon tror vi antall ting som kan kobles på nett vil eksplodere med eSIM. Vi har i dag over én million ting på nett, men snart tror vi det blir flere ting enn mennesker på nett i Norge. eSIM vil bidra til denne utviklingen, sier Ove Fredheim, leder for Telenors bedriftsdivisjon.

I første omgang er det innen maskin til maskin (M2M), som for eksempel biler, smarte strømmålere og alarmsystemer som har nytte av eSIM.

Dette er fortsatt en umoden teknologi, og en vet ikke sikkert hvordan dette vil se ut for kunden når nye smarttelefoner kommer med innebygd SIM.

Telenor er allerede i gang med pilot på eSIM, og jobber sammen med flere M2M-aktører om eSIM.

Gjennom 2018 kommer Telenor til å gjøre flere kommersielle lanseringer, skriver selskapet.

Hold deg oppdatert på privatøkonomiske nyheter – Følg Pengenytt på Facebook

Les også disse sakene på Pengenytt.no:

Norgesnyhet: Nå kan du betale med smartklokken

Trodde du det var flere mobilskader ved lanseringer av ny iPhone?

Du slipper å installere DAB-radio i din gamle bil

Åtte av ti vil ha prikkbelastning for mobilbruk bak rattet