Slik blir ditt hverdagsliv i fremtiden

Fremtiden? Nissan ser for seg at det kan bygges såkalte «smarte» gater, der biler, hus, veien og strømnettet er synkroniserte og koblet sammen. FOTO: Fosters & Partners

Bilutstillingen i Genève er nylig avsluttet. Over 700.000 besøkende fikk oppleve mange spennende bilnyheter, men også helhetlige ideer om fremtidens hverdagsliv.

På årets bilutstilling i Genève presenterte Nissan Europa og arkitektene Fosters & Partners sin visjon «fullstendig tilkobling», står det i en pressemelding distribuert av Business Wire.

«Fullstendig tilkobling» utforsker hvordan vår levemåte kan endres i takt med den teknologiske utviklingen, og handler om hvordan vi kan skape bærekraftige byer i fremtiden.

Ved å integrere en rekke spennende Nissan-teknologier, viser visjonen hvordan V2G-teknologien (kjøretøy-til-strømnett), batterilagring, trådløs lading, autonom teknologi og trådløs tilkobling, kan kombineres for å revolusjonere hvordan energi brukes og distribueres i Europas største byer.

Du kan se en video på knappe tre minutter av ideen her (NB: Ekstern lenke).

– Å integrere nullutslippsteknologier i miljøet er viktig for å skape smartere og mer bærekraftige byer. Denne forpliktelsen må være viktigere enn selve bilen, den må være sentrum i alt vi gjør, uttaler David Nelson i Foster & Partners.

RIP bensinstasjoner?

Om disse ideene skulle bli virkelighet, vil vi i ikke ha bruk for bensinstasjoner slik vi kjenner dem i dag. Produsenten av verdens mestselgende elbil tror at fremtidens bensinstasjon er ditt hjem, din gate, din by og din bil.

Ladet av sol, vind og vann, kan biler brukes til lagring av energi som kan gjenbrukes.

Nissan ser videre for seg at det kan bygges såkalte «smarte» gater, der biler, hus, veien og strømnettet er synkroniserte og koblet sammen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

«Smart» gate. FOTO: Fosters & Partners

«Smart» gate. FOTO: Fosters & Partners

En typisk dag:

På ettermiddagen parkerer du på en parkeringsplass med trådløs lading. Bilen vil så på egen hånd finne en annen parkeringsplass når den er fulladet, slik at en ny bil kan benytte ladestedet.

Dersom det ikke skulle være noen ledig plass med lading når du parkerer, finner bilen selv frem til en når andre biler er ferdigladet.

Når du våkner om morgenen kan boligen din hente energi rett fra bilen via strømnettet og benyttes til strøm i huset. Resirkulerte LEAF-batterier kan brukes som energilagring til smarthus, slik at ingen ren energi går til spille.

Kjører bokstavelig talt helt inn på kontoret

Fordelen med nullutslippsteknologi er at arbeidsplassen kan bygges slik at du kjører rett inn på kontoret når du kommer på jobben.

Nissan mener at et automatisk parkeringssystem kan sette bort bilen din for å bli ladet, eller at batteriet blir brukt som energikilde til kontoret. Alt etter behov.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Du slipper å gå fra parkeringsplassen om du parkerer inne på kontoret. FOTO: Fosters & Partners

Du slipper å gå fra parkeringsplassen om du parkerer inne på kontoret. FOTO: Fosters & Partners

De fleste bor i by

I dag bor over halvparten (54 prosent) av verdens befolkning i byer. Innen 2050 er det ventet at tallet er på 70 prosent. Derfor er det viktig at infrastrukturen eksisterer for å støtte denne veksten, står det i pressemeldingen.

Nissan tester for tiden ut et innovativt V2G-system i Europa, som kombinert med allsidig gjenbruk av brukte batterier, lar førerne betjene sine individuelle «energisentre» med muligheten til å bruke, lagre for senere bruk, eller returnere elektrisitet til strømnettet.