Nyhet for brukt elbil: Batterihelsesjekk ved kjøp og salg

elbilforeningen Christina Bu i Elbilforeningen er fornøyd med å kunne tilby batterihelsetest til norske elbilister. Her med Wolfgang Berger, Aviloo og Knut Rese fra Viking Kontroll. Foto: Jamieson Potchecary.

Elbilforeningen lanserer batterihelsetest for større trygghet ved kjøp og salg av brukt elbil.

Når elbil dominerer i bruktbilmarkedet lurer mange på om rekkevidden har tapt seg. Det får du svar på ved å ta en batterihelsetest. Dermed får du fasiten på hvor god tilstand batteriet ditt er i.

Elbiler holder seg generelt bedre enn diesel- og bensinbiler etter noen års bruk. Blant annet er det mange færre slitedeler på en elbil. Likevel lurer mange på hva som skjer med batteriet etter noen års bruk

− Her vil vi bidra til å skape trygghet, særlig for dem som kjøper bruktbil utenfor garanti, sier Med en tjeneste som kan finne ut av batteriets helsetilstand, hjelper vi deg med den viktigste utfordringen ved kjøp av brukt elbil, sier testansvarlig Ståle Frydenlund.

Med langt flere brukte elbiler som omsettes, oppstår et større behov for å kunne gi troverdig informasjon om bruktbiler- og særlig hjertet i elbilen, fremdriftsbatteriet.

− Batteriet er helt sentralt for å fastsette verdien på elbilen. Ved å ta en batterihelsetest får du fasiten på hvor god tilstand batteriet ditt er i, sier Frydenlund som nå er svært glad for å kunne tilby dette verktøyet til de mange som skal selge- og kjøpe elbil fremover.

Batterihelsetesten resulterer i et sertifikat som gir en objektiv og uavhengig vurdering om elbilens batterikapasitet. Derfor er det spesielt godt egnet ved kjøp og salg av brukt elbil, og vil gi en gjensidig trygghet for både kjøper og selger.

– I tillegg vil det være et åpenbart konkurransefortrinn for selger dersom batteriet er i spesielt god stand, understreker Ståle Frydenlund.

Batterihelsetest bestilles via Elbilforeningen og er tilgjengelig for alle, men med god rabatt for medlemmer.