Norgesnyhet: Nå kan du betale med smartklokken

I mange sammenhenger, som for eksempel på løpetur, kan det være kjekt å legge igjen lommeboka hjemme og heller bare betale med klokken. Foto: Fitbit

SEB og Eurocard har i dag lansert Fitbit Pay i Norge. Det gjør at du for første gang i Norge kan betale varer med en smartklokke.

Nå trenger du ikke lenger å ta med deg lommebok, kort eller mobilen når du skal trene.

SEB og Eurocard kunngjorde nemlig i dag at Fitbit Pay vil være tilgjengelig for sine kunder i Norge på smartklokken Fitbit Ionic.

– Det føles godt å være en del av en tjeneste som forenkler folks betalinger, samtidig som den bidrar til å forbedre folkehelsen. Dette er nok et eksempel på hvordan ny kunnskap og teknologi hjelper oss i hverdagen, sier Catharina Hoffsten, ekspert på mobile betalinger hos Eurocard til egne nettsider, og fortsetter:

– Selv om det er enkelt å betale med kort i dag, fortsetter bare utviklingen og kortet flytter inn i enheter som er enda mer tilgjengelige enn lommeboken. Og det blir trolig mer og mer vanlig at man fremover betaler via for eksempel bilen, kjøleskapet eller til og med smykkene.

Les også: Nå kommer neste generasjon bankkort for fullt

Annonse:


Slik fungerer det

Fitbit Pay gir deg mulighet til å kjøpe varer i tusenvis av butikker hvor kontaktløse betalinger allerede er akseptert.

Gå inn på Fitbits mobilapp, legg til et kreditt- eller debetkort fra SEB Mastercard eller Eurocard til Fitbit Wallet og du er klar til å betale fra håndleddet.

Når du skal betale trykker du og holder inne den venstre knappen på din klokke, inntil til debet- eller kredittkortet vises på skjermen.

Hold deretter klokken mot betalingsterminalen til en bekreftelse på betalingen vises på enhetens skjerm.

Til opplysning inkluderer SEB Mastercard også Circle K Mastercard, Nordic Choice Mastercard, SAS Eurobonus Mastercard, GlobeCard, Volvo Mastercard og Finnair Plus Mastercard.

Les også: Dette landet kan bli det første uten kontanter

Skal være trygt å bruke

– Vi er glade for å jobbe tett med SEB Mastercard og Eurocard for å kunne gi Fitbit Pay til deres kunder i Norge, og med det utvide rekkevidden til Fitbit Pay til markeder over hele verden, sier administrerende direktør for EMEA i Fitbit, Des Power, i en melding, og legger til:

– Fitbit Pay gir oss muligheten til å bidra mot vårt mål om å hjelpe millioner av mennesker over hele verden med å leve sunnere, ved å gi dem nye og spennende opplevelser gjennom deres banker. Fitbit Pay bidrar til dette ved å gjøre det enkelt å betale for varer mens du er på farten – ingen lommebok eller smarttelefon kreves.

Fitbit Pay-transaksjoner har forbedrede sikkerhetsgarantier.

Ved bruk av en tokeniseringsplattform, som er industristandard, blir en brukers kortinformasjon aldri avslørt eller delt med selgere eller Fitbit.

I tillegg er en beskyttet PIN-kode valgt av brukeren under enhetsoppsettet som en ekstra beskyttelse.

NB: En Fitbit Ionic smartklokke koster fra 3000 kroner, ifølge både Kelkoo.no og Prisjakt.no.

Hold deg oppdatert på privatøkonomiske nyheter – Følg Pengenytt på Facebook

Les også disse sakene på Pengenytt.no:

Åtte kjennetegn som skiller en ekte seddel fra en falsk

Dette betalingsmiddelet kan ta over når kontantene forsvinner

Nå trenger du ikke lenger betalingskort for å handle på nett

Valutafelle lurer nordmenn på ferie for én milliard kroner