Nå kommer neste generasjon bankkort for fullt

Kontaktløse BankAxept-kort kommer for fullt i løpet av året. Foto: Olav Mellingsæter/ DNB

Kontaktløse BankAxept-kort rulles nå ut i stort tempo av landets banker. Det forventes at én million slike kort vil være i markedet innen utgangen av året, og mer enn tre millioner kort innen utgangen av 2018.

– I dag er 75 prosent av alle betalingsterminaler teknisk klargjort for å kunne håndtere kontaktløse betalinger, og vi regner med at alle terminalene er klargjort for dette i løpet av året, uttaler Vegar Heir, kommersiell direktør i BankAxept, i en pressemelding.

– Da er det bare opp til varehandelen selv å bestemme når de skal aktivere for kontaktløs betaling i sine terminaler. Foreløpig er det bare 22 prosent av de terminalene som er klargjort som har aktivert kontaktløs betalingsfunksjonalitet. Mange kjeder og butikker har foreløpig ikke aktivert denne løsningen, i påvente av at kontaktløse BankAxept-kort skal komme for fullt i markedet, legger han til.

Annonse:


Les også: Nå kan du overføre penger via talestyring på mobilen

Tilrettelegger også for mobilbetalinger

Betaling med mobil er også i ferd med å bli en realitet. Banker, mobilprodusenter og helt nye fintechaktører utvikler og leverer mobile lommebøker i mange markeder allerede.

BankAxept har utviklet en egen tjeneste, slik at banker kan utstede mobile BankAxept-kort i mobile lommebøker.

Hensikten med det er å forenkle bankenes jobb med å tilrettelegge for kontaktløse mobile betalinger med BankAxept, basert på standarder og gjenbruk av eksisterende systemer.

Mobil BankAxept vil fungere i alle betalingsterminaler som er klargjort for BankAxept kontaktløse betalinger.

Les også: Digitaliseringen i bankene: – Vi kan ikke løpe fra kunden

Ventes å komme innen utgangen av året

Neste steg for BankAxept blir derfor å rulle ut kontaktløse betalingsløsninger for mobil, betalinger gjennom Vipps og MobilePay, annen mobilbetaling og etter hvert også nettbetalingsløsninger.

BankAxept regner med å starte utrullingen av betalingsløsninger for mobil innen utgangen av året.

– BankAxepts mål er å sikre at butikkene har forutsigbare og konkurransedyktige betingelser som bygger på nasjonale løsninger også for fremtidens betalingstjenester. BankAxepts priser vil derfor, også i fremtiden, alltid være konkurransedyktige i forhold til konkurreren­de betalingsløsninger, sier Heir.

Hold deg oppdatert på privatøkonomiske nyheter – Følg Pengenytt på Facebook

Les også disse sakene på Pengenytt.no:

Dette landet kan bli det første uten kontanter

Bank måtte betale 27.000 kroner til samboerpar etter rådgiving

Mange private bankkontoer blir forsøkt tappet av svindlere

Nå trenger du ikke lenger betalingskort for å handle på nett

Valutafelle lurer nordmenn på ferie for én milliard kroner