Nå kan du overføre penger via talestyring på mobilen

Sparebank 1 har utviklet Norges første talestyrte banktjeneste som lar deg overføre penger kun ved å bruke stemmen. Bilde: Sparebank 1

Fra og med i dag kan mobilbankkundene til Sparebank 1 overføre penger ved hjelp av stemmen.

Den oppdaterte mobilbanken til Sparebank 1 gir taleassistenten Siri myndighet til å gjennomføre enkle transaksjoner mellom kontoene dine for deg, rett fra hjemskjermen, skriver nettstedet Tek.no.

Dette gjelder rundt 540.000 av bankens kunder som har mobilbank med iOS.

– Vi blir blant de første bankene i hele verden som gjør at du kan overføre penger mellom kontoer ved hjelp av stemme. Det er ikke hver dag du overfører til sparekontoen din, men dette er jo starten på noe større, sier Espen Røe, fagsjef for produkt og løsninger i Sparebank 1 Østlandet, til Tek.no.

Les også: Digitaliseringen i bankene: – Vi kan ikke løpe fra kunden

Annonse:


Trygt og enkelt

Det å overføre penger mellom kontoer du disponerer er gjort på under 15 sekunder og krever bare noen enkle og korte stemmekommandoer, viser en demonstrasjon.

Før du kan overføre penger, må du bekrefte. Bilde: Sparebank 1

Etter at du har vekket Siri, forteller du henne bare hvor mye som skal overføres og til hvilken konto. Når du har bekreftet opplysningene, er jobben gjort.

Foreløpig er det kun tjenesten overføring mellom egne kontoer som har stemmestyring.

Kommunikasjonssjef i Sparebank 1, Bjørn-Inge Haugan, opplyser at de er avhengige av at Apple utvider Siri-funksjonaliteten for at de skal kunne tilby andre stemmetjenester.

Slik gjør du: Last ned eller oppdater SpareBank 1 mobilbank-app. Når du trykker på «meny» og «innstillinger» i appen vil Siri dukke opp som et alternativ, og du kan aktivere tjenesten.

Hold deg oppdatert på privatøkonomiske nyheter – Følg Pengenytt på Facebook

Les også disse sakene på Pengenytt.no:

I disse landene tviholder befolkningen på å bruke kontanter

Valutafelle lurer nordmenn på ferie for én milliard kroner

Mange private bankkontoer blir forsøkt tappet av svindlere

Nå trenger du ikke lenger betalingskort for å handle på nett