Slutta-app har blitt ny og forbedret

Du kan spare utrolig mye penger på å ikke snuse eller røyke. Ved hjelp av en app fra Helsedirektoratet kan det være enklere å slutte. Illustrasjonsbilder: Courtesy Photo, Wikimedia Commons og Maxpixel.com

Slutta-appen fra Helsedirektoratet har blitt lastet ned en halv million ganger, og har hjulpet mange med å slutte både med snus og røyk siden den ble lansert. Nå har det kommet en helt ny versjon av den populære appen.

Slutta-appen er en personlig hjelper og motivator for den som skal slutte med røyk eller snus. Appen gir daglige motivasjonsmeldinger, råd og tips, og den beregner fra dag til dag hvor mange kroner du sparer på å være tobakksfri.

Nå har appen fått nytt design, det har blitt enklere å planlegge din egen slutteprosess og du får mer tilpassede motivasjonsmeldinger.

– Vi vil gjerne gjøre Slutta-appen enda bedre for alle dem som bruker den. Nå håper vi at appen skal bidra til at mange flere lykkes med å slutte med røyk og snus, sier avdelingsdirektør Jakob Linhave i Helsedirektoratet til egne nettsider.

Snusbruk og røyking koster fort 10.000-50.000 kroner i året. Over for eksempel en tredveårsperiode utgjør det en samlet sum på mellom 0,3 og 1,5 millioner kroner.

Les også: Skattekalender for 2017: Her er alle de viktigste datoene

Hold deg oppdatert på privatøkonomiske nyheter – Følg Pengenytt på Facebook

Du må legge inn slutte-dato på nytt

Den nye Slutta-appen er en helt ny app. For android-telefoner vil både den gamle og nye appen fungere, mens for iPhone vil den nye appen erstatte den gamle versjonen.

I den nye appen må man legge inn slutte-datoen sin på nytt, slik at opplysningene blir oppdatert om antall dager snus og/eller røykfri og sparte penger.

Appen fra Helsedirektoratet ble for øvrig kåret til Europas beste app på Digital Communication Awards i Berlin 2015, og den ble nominert til Gulltasten i 2013, E-helseprisen i 2014 og Intraprenørprisen i 2015.

Les også: Nå trenger du ikke lenger betalingskort for å handle på nett

Dette er de viktigste endringene i Slutta-appen:

Planlegg sluttedagen: Ikke alle er klare for å slutte på dagen, og en av de mest etterlyste funksjonene har vært at man skal kunne planlegge røyk- eller snusslutten. I den nye appen kan du nå legge inn en sluttedato litt fram i tid om du ikke er klar for å slutte med det samme. Da får du meldinger om hvordan du best kan forberede deg fram mot sluttedatoen.

Få tilpassede motivasjonsmeldinger: I den nye appen har du mulighet til å legge inn egen motivasjonsgrunn, og du vil da få meldinger som er mer tilpasset din egen motivasjon. I tillegg kan den nye appen integreres med kameraet i mobilen, slik at du kan se deg selv, eller andre som motiverer deg, i bakgrunnen.

Del din sluttesuksess: Mange vil gjerne dele at de har sluttet med røyk eller snus med andre. I den nye appen blir det nå enkelt å dele rett til Facebook.

Kan brukes til snus- og røykeslutt samtidig: Med den nye appen behøver du ikke velge om du skal slutte med røyk eller snus. Du kan gjøre begge deler samtidig.

Les også: Dette er de beste sommerdekkene

Les også: 15.120 kroner mer i engangsbeløp til nybakte foreldre i 2017

Les også: Statens vegvesen krevde 28.500 kroner for ny asfalt etter bilbrann