Slik sparer du penger 17. mai

norge flagg Norges flagg, illustrasjonsbilde. Foto: Pixabay.

Nasjonaldagen 17. mai er en festdag for både store og små, men det er fort gjort å bruke mye mer penger denne dagen en det man er komfortabel med om man ikke planlegger litt. Her har du noen nyttige sparetips som kan spare deg for flere tusen kroner.

1. Lag frokost hjemme: Frokosten er dagens viktigste måltid, og sjelden gjelder det mer enn på 17. mai. Med en solid frokost slipper man bli sulten senere på denne lange dagen og slipper derfor å spise på dyre kafeer og kjøpe dyr fast-food i løpet av dagen.

2. Pass på lommetyver: Nasjonaldagen er det mye trengsel og dette er ideellt for kriminelle tyver som ønsker å stjele lommebøker, smarttelefoner og verdigjenstander. Putt dine verdigjenstander i lommer som er vanskelig å komme til og pass på at du ikke glemmer dem noen steder.

3. Unngå dyre kafeer: I løpet av dagen blir man kanskje sulten og trenger påfyll av mat, men det finnes mange gode alternativer enn overprisede kafeer og restauranter. For eksempel kan man ta med en liten matpakke eller spise på rimeligere spisesteder som 7 Eleven og lignende.

4. Reis kollektivt: Om du ikke har mulighet til å gå eller bruke sykkel og parkering er vanskelig, reis kollektivt. Det bruker være mange reisetilbud i de fleste byene 17. mai og det er rimeligere og enklere enn for eksempel taxi og dyr parkering og parkeringsbot.

5. Unngå sløsing på tivoli: Mange byer rundt om i Norge har besøk av tivoli 17. mai. Selv om det er morsomt å besøke et tivoli, trenger du ikke bruke penger på absolutt alt. En billett eller to holder sikkert i massevis for de fleste. Prøv også å unngå lotterier, premiene er sjelden noe di virkelig ønsker eller trenger uansett.

6. Spis middagen hjemme: Det er selvsagt enkelt å få middagen servert på restaurant, men det kan fort bli en dyr og hektisk opplevelse med mye venting. Da kan det være vel så hyggelig og komfortabelt å lage en rimelig festmiddag hjemme.

7. Husk forsikring: Har du ikke en forsikring som dekker bunad og smarttelefon? Det burde du, for å reparere eller kjøpe en ny bunad kan bli dyrt om ulykken er ute, det samme er det å erstatte en smarttelefon man har glemt eller mistet.

Følger du disse enkle tipsene bør du ha fått en flått 17. mai-feiring hvor du har fått med deg det meste, hatt hyggelige stunder og slipper følelsen av å ha betalt alt for mye.

Hurra for 17. mai!