FrP vil gi avgiftskutt for alle

stortingetStortinget, stortingsbygningen, Oslo. Foto: Pixabay.

Fremskrittspartiet mener den kraftige prisveksten må møtes med avgiftskutt for alle og mener regjeringen mangler forståelse for hvor hardt prisveksten på strøm, drivstoff og mat rammer folk flest og bedrifter.

– Regjeringen bruker mange milliarder på økte utgifter i budsjettet, men «gir» ingen ting til vanlige folk og norske bedrifter som nå opplever store utfordringer, sier finanspolitisk talsperson Hans Andreas Limi.

Regjeringen øker bruken av oljepenger med nær 30 milliarder, uten at de har funnet rom for å hjelpe vanlige folk og bedrifter som sliter med å få endene til å møtes. 

– Det er på tide med avgiftskutt for alle. Fremskrittspartiet vil hjelpe folk flest og bedrifter med å betale skyhøye strømregninger, rekorddyr bensin og økende matpriser. Vi ønsker makspris på strøm på 50 øre inklusive bedriftene, vil fjerne avgiftene på drivstoff og halvere momsen på matvarer, sier Limi.

Han er sterkt kritisk til at regjeringen ikke reduserer avgifter i sitt forslag til revidert budsjett og mener de rødgrønne dermed legger opp til å straffe helt vanlige familier og bedrifter.

– Samtidig som pengene renner inn i statskassa rammes helt vanlige folk og bedrifter av de kraftige prisøkningene på drivstoff, strøm og matvarer. FrP mener ekstrainntektene til staten bør komme folk og bedrifter til gode gjennom avgiftskutt for alle, sier Limi.

FrP mener det er stort rom for å omprioritere på statsbudsjettet og vil stoppe sløsingen som regjeringen legger opp til. 

– I den svært krevede situasjonen vi er inne i er det ekstra viktig at vi stopper sløsingen med skattebetalernes penger som de andre partiene legger opp til. Frp vil kutte i bevilgningene til bistand, kultur og symbolske klimatiltak. Vi vil også kutte i mottak av flyktninger fra andre land enn Ukraina. Det er viktigere enn noen gang av vi prioriterer folk flest og bedrifter med avgiftskutt som vil komme alle til gode. 

– FrP er positive til nedskalering av regjeringskvartalet, men sterkt kritisk til at regjeringen og støttepartiet SV varsler at de vil utsette og nedskalere byggingen av flere viktige veiprosjekter. FrP er mot å gjeninnføre flypassasjeravgiften fra 1. juli som regjeringen legger opp til.