Salget av BDSM-serie har økt med 400%

nytelse.no Vi bruker mye penger på sexleketøy. Foto: Nytelse.no.

Nordmenn har blitt frekkere, vi bruker nemlig penger på sexleketøy som aldri før. Hos Nytelse.no har salget av BDSM-serien Taboom har økt med 400% hittil i år.

– Det er fantastisk å se at så mange utforsker sin egen seksualitet sammen med partner, sier sexolog Maria K. Ebbestad, i Nytelse.no.

Hun er ikke så overrasket over tallene å påpeker at de aller fleste driver med en eller annen form for BDSM. Det er ikke sikkert de vet om det selv engang. BDSM er en samlebetegnelse for bondage, disiplin, dominans, submessiv, sadomasochisme. Oppsummert som samtykkende maktlek.

– Å begynne med BDSM er for mange noe som går gradvis, og man tenker ikke så mye på det. For andre er det et bevisst valg fordi de lenge har vært fristet eller bare fordi de ønsker å prøve nye ting på soverommet, forklarer Ebbestad.

Hun sier at blindfold og bindelek er for mange er veldig befriende og fjerner en del at prestasjonsjaget. Det å gi den andre fullstendig kontroll gjør at man kan fokusere på å slappe av å nyte.

–  Mange får prestasjonsangst under samleie og klarer ikke helt å slappe av når noen for eksempel gir de oralsex fordi tankene er låst fast i at du må gi. Når du er bundet fast eller har blindfold fjerner du det presset, for poenget er at nå er det kun en som skal få, sier Ebbestad.

Salgstallene viser at nordmenn helt klart har blitt med lekne og nysgjerrig på å utforske flere sider av sin seksualitet.

– Taboom er en lekker leketøyserie som tydelig pirrer den lekne nordmann. Det er god kvalitet til en rimelig penge, så det er ikke rart det norske folk handler som aldri før, smiler Ebbestad.

Hvordan starte med BDSM?

Ønsket om å starte med BDSM blir ofte vekket av en dragning mot én av de tingene BDSM består av. Mange begynner med sexy undertøy i latex eller lakk og lær. Senere føler de at det er naturlig å etter hvert utforske pisk, håndjern og bondageutstyr. For andre er det den mørke og mystiske stemningen som frister.

– Ønsket om å bli dominert eller å dominere, utforske det intense rollespillet som er sentralt i BDSM. Veldig mange syntes også det er spennende å utforske smertegrensen. Å la seg friste og inspirere er en veldig god start, sier Ebbestad.

Ebbestad forteller at det finnes mange leketøy som umiddelbart vil sette deg i stemning og hjelpe deg å utforske BDSM. Noe så enkelt som en pisk eller håndjern setter dere i rett modus. Det gir og tydelig signal om hvem som har inntatt hvilke rolle. Bondageutstyr, masker og sexy undertøy i latex eller lakk og lær en naturlig vei å gå videre.