Reiseselskapet TUI vil legge ned i Norge

Reiseselskapet TUI, tidligere kjent som Star Tour i Norge, vurderer å legge ned sine baser i Oslo, Malmø og Helsinki. Totalt kan 150 ansatte miste jobbene sine.

Annonse:


TUI foreslår reorganisering av sine nordiske kortdistanseflyvninger, melder selskapet i en pressemelding.

Dette begrunnes med at luftfartsindustrien har vært i stor endring de siste årene og at nordiske reisende krever flere valgmuligheter og mer fleksibilitet enn noen gang.

– For å kunne møte våre kunders ønsker og behov, og samtidig beholde tilstrekkelig fleksibilitet og et nødvendig kostnadsnivå har vi nå en intensjon om å tildele selskapets kortdistanseflyvninger fra København, Helsinki og Oslo til eksterne leverandører. Endringene vi foreslår vil ikke påvirke våre kunders eksisterende bestillinger, sier Alexander Huber, direktør i TUI Nordic, i meldingen.

Dersom det blir enighet om forslaget vil kortdistanseflyvninger fra København og Helsinki bli håndtert av Jettime, mens flyvninger fra Oslo vil bli overtatt av Norwegian Airlines.

Grunnet endringene som er foreslått vil basene i Malmö, Oslo og Helsinki stenges.

Rundt 150 ansatte i Norden kan bli berørt, og TUI er nå i dialog med fagforeninger i alle involverte land.

Les også: Du kan spare 2500 kroner på å bruke riktig betalingskort i utlandet

– Viser mangel på ansvar

Anneli Nyberg, leder i Parat Kabinforbund. Foto: Parat

Leder for Parat Kabinforbund, Anneli Nyberg, er kritisk til nedleggelsen som fører til at alle kabinansatte i Norge blir sagt opp.

– Når verdens største reiseselskap ikke klarer å opprettholde driften av disse tre basene viser det utfordringene og konkurransesituasjon i Norsk og internasjonal luftfart. Det viser dessverre også mangel på ansvar for egne ansatte. Erfarne og dyktige kabinansatte som i mange år har bidratt til fornøyde kunder blir nå satt på gaten, sier hun.

Som leder av Nordens største kabinforbund har Nyberg tatt initiativ for å hjelpe TUI-ansatte inn i ny jobb:

– Vi representerer ansatte i alle de store flyselskapene og jeg har sammen med kabinlederne i Norwegian, Widerøe, Thomas Cook og SAS, som jeg selv representerer, tatt et initiativ som skal bidra til å finne nye jobber for TUI-ansatte. Når arbeidsgiver ikke gjør jobben sin, får vi i Parat Kabinforbund ta ansvar og vise hvilken styrke det er å være organisert, lover hun.

Hold deg oppdatert på privatøkonomiske nyheter – Følg Pengenytt på Facebook

Les også disse sakene på Pengenytt.no:

Dette har du krav på om flyreisen i sommer ikke gikk som planlagt

Kraftig verdiøkning på ferieboliger i Tyrkia smuldrer nå bort for flere tusen nordmenn

Boligprisene på Kanariøyene er lavere nå enn i 2004

Valutafelle som koster nordmenn én milliard kroner i året skal nå fjernes

Nettsteder skrur opp prisen når nordmenn bestiller ferie