Obos-prisene i Oslo steg nesten 7 prosent i desember

oslo Boligprisene i Oslo stiger. Foto: Pixabay.

Prisene for brukte Obos-boliger i Oslo steg 6,9 prosent fra desember til januar. – Boligprisene pleier å stige i januar, men dette var overraskende mye, sier sjeføkonom Sissel Monsvold i Obos til Nettavisen.no.

Boligprisene steg med 10,5 prosent i 2021 hele landet, for alle boligtyper. Boligprisene steg i alle deler av landet, og priveksten endte godt over lønnsøkningen. Vi må helt tilbake til 2007 før prisveksten for hele landet var på et høyere nivå, ifølge Smartepenger.no.

– Det er bekymringsfullt med så sterk prisvekst som vi fikk i januar, særlig for de som skal inn i boligmarkedet for første gang, Sissel Monsvold i Obos til Nettavisen.no.

Selv om det er høye boligpriser i hovedstaden, er boligmarkedet i Oslo svært aktivt med et høyt antall solgte og kjøpte boliger. Det betyr at det er travle dager for flyttebyråene i Oslo og områdene rundt.

– Vi har det hektisk og får stadig flere flyttekunder i Oslo og omegn. Vi har faktisk utført mange hundre flytteoppdrag i Oslo, Asker Bærum og Lillestrøm, sier Mario Stoica, daglig leder i Flytting Oslo, Mario Stoica.

Sjefen i flyttebyrået kunne ikke bekrefte om trenden er at folk flytter fra rimeligere boliger til dyrere boliger eller fra dyrere boliger til billigere boliger i Oslo.