Norsk låt om fenomenet NFT

Foto: Metronomicon Center of the Universe. Foto: Metronomicon

Non-fungible token er en unik og ikke-utskiftbar dataenhet som er lagret på en slags digital regnskapsbok. NFT-er kan knyttes til lett reproduserbare elementer som bilder, videoer, lyd og andre typer digitale filer som unike elementer, og bruke blokkjedeteknologi for å gi NFT-en offentlig bevis på eierskap, ifølge Wikipedia. Nå har det blitt sluppet en norsk låt og musikkvideo om fenomenet.

Hvordan kan noe som ble startet i 2014 bli årets store snakkis? NFT er det nyeste ordet som veldig få forstår hva betyr. Det er noe du kan eie, men eksisterer det virkelig? Bruker det mye energi? Er det virkelig kunst eller bare en representasjon?

Center of the Universe har selvfølgelig en sang om det her. Om hvordan de filosofiske problemene står i kø, og om hvordan noen kan tjene seg rike på å børste støv av gamle memer og .gifs.

Videoen til låta er også tilgjengelig som en NFT, på en av lavenergi-plattformene såklart. Dette er ikke fordi artisten vil bli en stjerne i krypto-kunst miljøet, men fordi det er konseptuelt artig at en låt som kritiserer et fenomen også er en del av det. Låta er en funky og synth-glad liten selvmotsigelse, et stort spørsmålstegn plassert i midten av populærkulturen.