Her er de NFT-prosjektene nordmenn ser mest frem til

Om du har fulgt med litt på hva som skjer på sosiale medier for tide så har du nok hørt ordet NFT bli nevnt et par ganger. Kanskje har du hørt ordet uten at du egentlig vet hvor stort dette konseptet faktisk er. For en ting e r sikker: populariteten er på vei opp, også her i Norge, og vi er ser en større interesse for å kaste seg på trenden.

 

NFTs er et ganske nytt fenomen i krypto-verden og det står for «Non Fungible Tokens». Enkelt forklart betyr det at de er helt unike, de kan ikke erstattes med en annen NFT slik for eksempel Bitcoin kan. En Bitcoin vil da være «fungible» fordi du kan bytte den med en annen Bitcoin.

 

Okay, så NFT er noe helt unikt, noe digitalt du kan eie. Men, hva er det egentlig? Her er det vanskelig å gi deg et konkret svar. Det kan faktisk være omtrent hva som helst: klistremerker, artikler, videoer eller musikk. Det er ingen grenser og det er derfor NFTs har blitt så stort: det er noe for alle!

 

Så la oss ta en kikk på de NFT-prosjektene nordmenn ser mest frem til og hvorfor du eventuelt skal gi det en sjanse selv.

 

Alpacadabraz – Et samleobjekt som kan brukes i videospill

Et av de største formålene med NFTs er å kunne eie noe unikt og ha alle rettigheten til det. Noe man kan skryte av. Vi ser at mange ønsker dette når de spiller Fortnite der man har muligheten til å kjøpe forskjellige skins slik at man kan være mer unik. Så hvorfor ikke kombinere dette? Det er nettopp dette NFT-prosjektet Alpacadabraz har valgt å gjøre!

 

Alpacadabraz lar deg kjøpe et digitalt kunstverk med morsomme alpakkaer i form av pixler. Hver alpakka er helt unik og er designet av den profesjonelle digitale kunstneren Chuckchee. Det finnes tusenvis av disse unike alpakkaene, og når du kjøper en så er det du som er den eksluksive eieren av NFT-en. NFT-en hører til på Ethereums blockchain som betyr at du skal ha litt ETH for å kjøpe den. Du kan se hvilke NFTs som er tilgjengelig på OpenSea. Her kan du by på de du er interessert i.

 

Så hva kan man bruke disse alpakkaene til? Noen liker å eie disse for å kunne være en del av et fellesskap og andre er fans av kunstneren og ønsker å støtte arbeidet hans. Andre ser disse som en mulighet til å tjene penger. Verdien er på vei opp og det kan derfor være verdifullt å eie over lang tid.

 

Mange er likevel mest interessert i dem fordi de kan bruke alpakkaene sine i et morsomt konkurransebasert nettspill. Om man har kjøpt en av Alpacadabraz sine alpakka NTFs kan man få dem med i spillet og vise dem frem til andre spillere. Det vil også komme en app med augmented reality, slik at du kan se den gjennom skjermen i den virkelige verden – slik som Pokemon Go! Det finnes mange forskjellige alpakkaer så om du vil ha flere til samlingen din er det mulighet for det.

Spillet kommer ut 12. februar 2022 og alle som eier en 2D alpakka vil også få denne som en 3D NFT når spillet kommer ut.

 

Det blir også utrolig spennende å se hva Alpacadabraz har planlagt for fremtiden. Vi har fått en liten «teaser» om atr det skal lages noe merch som man kan kjøpe for å vise at man virkelig er på vei gjennom «the metaverse».

 

Kom igang med Alpacadabraz:

Hjemmeside – https://alpacadabraz.io/

Discord – https://discord.com/invite/alpacadabraz

Twitter – https://twitter.com/alpacadabraz

OpenSea – https://opensea.io/collection/alpacadabraz

 

Bored Ape Yacht Club – En NFT med progressive fordeler

Bored Ape Yacht Club er nok enda en type NFT du har sett mange ganger, men som du kanskje ikke har hørt om likevel. Om du bruker Twitter har du nok sett en del profilbilder av morsomme og rare aper i alle mulig slags kostymer som ser ut som de kjeder seg. Det er faktisk en NFT!

 

Bored Ape Yacht Club er en samling av 10.000 NFTs som er unike digitale samleobjekter. Apene selges som en ERC-721 token på Ethereums blockchain. Alle har en fast kjøpspris på 0,08 ETH, om du klarer å kjøpe en som ingen har lagt merke til enda vel og merke.

 

Så hvorfor er det sånn at nordmenn har gått helt bananas over disse apene? Noen synes dette er kul kunst og kan se på det som et samleobjekt på samme måte som en Monet. Du får jo rettigheten til å bruke kunsten akkurat som man vil og derfor bruker mange den til å vise seg frem på sosiale medier. Akkurat som Alpacadabraz er også mange rett og slett fans av kunstneren og ser på dette som en fin måte å støtte kunstneren på.

 

Apene er verdt ekstremt mye penger. En av dem ble faktisk solgt for 300.000 dollar! Derfor er det mange som investerer i denne typen NFTs, på samme måte som om de skulle være en aksje eller kryptovaluta.

 

Likevel er noe av det folk elsker mest med Bored Ape Yacht Club, fellesskapet man får tilgang til når man eier en ape. Inne på hjemmesiden deres får du på en måte et medlemskap når du eier en ape. Her kan man sosialisere med tusenvis av andre eier, lage og dele memes sammen og mye annet.

 

 

Denne «lubben» arbeider hardt for å gi flere fordeler til alle medlemmene som stadig blir fler og fler. Det er for eksempel et likviditets pool, skattejakt for ETH og mye mer som er fordeler for medlemmene. Det er også en slags toalettvegg der man, sammen med andre medlemmer, kan lage et kunstverk med fellesskapet ved å full ut en pixel hvert 15. minutt.

 

Det blir altså tilføyet nye ting hele tiden som man kan se frem til og det er nettopp dette som er grunnmuren for et sunt og aktivt fellesskap.

 

Kom i gang med Bored Ape Yacht Club:

Hjemmeside: https://boredapeyachtclub.com
Discord: https://discord.com/invite/3P5K3dzgdB
Twitter: https://twitter.com/BoredApeYC
OpenSea: https://opensea.io/collection/boredapeyachtclub

 

Hvilken NFT snakker til deg?

Som du sikkert ser på egne hånd så er det mye en NFT kan brukes til. Det er derfor ikke så rart at man har begynt å få øynene opp for konseptet i Norge. Alpacadabraz og Bored Ape Yacht Club er bare to eksempler på populære NFTs som jobber seg frem her hjemme. Hvor skal du starte din reise gjennom «the metaverse»?