Slik kommer du i gang med aksjeinvestering

Illustrasjonsbilde. Foto: Unsplash.

Annonse:

Å investere i aksjer er en populær måte å tjene litt ekstra penger på. Dette innebærer å kjøpe deler av et selskap, og dermed følge med på eventuell vekst. Hvis en aksje du har kjøpt stiger i verdi, tjener du penger. Konseptet er ganske greit å forstå, men det krever et stykke arbeid for å bli en god aksjeinvestor, og for å kunne tjene gode penger.

 

Det er nemlig viktig at du vet alt du trenger å vite før du begynner å investere. Dette er inkludert hvordan selve handelsprosessen foregår, hvor du kan investere, og ikke minst hva du skal investere i. Du kan lære om aksjer for nybegynnere på nett. La oss ta en titt på hvordan du kan komme i gang med aksjeinvestering.

 

Velg en handelsplattform

Det første du kan gjøre for å komme i gang, er å finne en god handelsplattform. Aksjer blir i dag handlet i stor grad på nett hos en nettmegler. Dette vil være billigere enn å bruke en nettmegler. Det finnes mange nettmeglere du kan velge mellom, og her gjelder det å gjøre noen undersøkelser. For å vurdere om siden er god eller ikke, bør du blant annet se på hvilke gebyrer det er forbundet med registrering og kjøp, hva de tilbyr investering innenfor, brukervennlighet, analyseverktøy osv.

 

Finn aksjer du kan kjøpe

Når du har aksjeplattformen klar, så kan du begynne å lete etter aksjer du interesserer deg for. Start for eksempel med å se på noen selskaper du kjenner godt til, eller en industri du synes er spennende. Det er nemlig viktig at du har god kjennskap til selskapet du kjøper aksjer i. Hvordan har de gjort det tidligere, og hvordan kan fremtiden se ut for dem. Du kan bruke analyseverktøy på handelsplattformen for å hjelpe deg med disse vurderingene. Som hjelp kan du også følge med på nyheter, og lese om ekspertenes råd, men, til syvende og sist er valget opp til deg.

 

Gjennomfør kjøpet

Nå som du kjenner godt til selskapet og aksjen du ønsker å investere i, så skal du inn på handelsplattformen igjen. Her oppretter du en profil, setter inn penger, søker opp aksjen du skal kjøpe, og gjennomfører kjøpet. Det er alt som trengs å gjøres. Deretter kan du følge med på utviklingen til aksjen, og se etter nye aksjer for å utvide porteføljen din.

 

Som du nå skjønner, trenger ikke investering å være så komplisert. Det krever selvsagt at du er interessert og dedikert, og at du kun investerer med penger du har råd til å tape. Når du blir mer erfaren kan du også utforske andre måter å handle på, for eksempel Day trading, eller nye og spennende investeringsmuligheter.