Norge ligger i toppen av kontaktløs kortbetaling i Norden

visa Folk tæpper mer. Foto: Pixabay.

Koronapandemien har nok en gang satt fart på kontaktløse kortbetalinger i Norden og igjen er Norge i front i feltet. Nyere data om kortbetalinger fra Nets for hele året 2021 bekrefter at nordiske forbrukere har valgt kontaktløs betaling som standardmetode når de skal bruke betalingskort på fysiske utsalgssteder. I Norden økte andelen kontaktløse kortbetalinger fra 74 prosent innen utgangen av 2020 til 80 prosent innen utgangen av 2021.

Norge, som lå lenger bak for bare noen år siden, har flyttet seg hele syv prosentpoeng fra 2020 og i 2021 var hele 87 prosent av alle kortbetalinger kontaktløse. Kun overgått av Danmark der 90 prosent av alle kortbetalinger er kontaktløse. I Sverige har antallet også økt betydelig de siste årene. Finland økte kun fra 68 til 71 prosent, noe som trolig skyldes at kjøp over en viss grense krever at du setter betalingskortet inn i terminalen.

– Norden er den mest digitaliserte regionen i verden og absolutt blant de ledende når det kommer til digitale betalinger. Pandemien har, ikke overraskende, vært en sterk drivkraft for «tap and go»-betalinger, noe som er positivt for både kjøpmenn som får en raskere betalingsflyt, samt for forbrukere som kan betale mer praktisk og uten fysisk kontakt via betalingsterminalen,” forteller Jørgen Stråtveit, landssjef for Nets i Norge.

Kontaktløse betalinger via mobile enheter, som Apple Pay og Samsung Pay, fungerer på alle betalingsterminaler med den kontaktløse NFC-funksjonaliteten og har ingen transaksjonsgrense da kjøpet valideres på telefonen.