Nå skal også Danske Bank ha gebyr for kontantuttak

Uttak fra minibank med Danske Bank debetkort vil fra 1. juni koste ti kroner. Foto: Danske Bank

Tidligere i år ble det slutt på gratis kontantuttak fra minibanker for DNB’s kunder. Nå følger Danske Bank etter, og fra 1. juni vil det koste ti kroner for å ta ut penger i minibank med bankens debetkort.

Fra 1. januar i år innførte DNB et gebyr på ti kroner for hvert uttak i DNBs minibanker i Norge med VISA og debetkort.

Samtidig steg prisen for uttak i andre minibanker enn DNBs egne fra syv til ti kroner. Kontantuttak fra minibanker i utlandet steg fra 35 til 40 kroner.

Da dette ble gjort kjent sent i fjor høst, var uttak for Danske Banks kunder gebyrfritt i både egne og andres minibanker.

Til E24 opplyste dessuten kommunikasjonsrådgiver Silje Arntsberg at de ikke hadde noen planer om å endre på dette.

Les også: Dette er Regjeringens tiltak mot den kraftige veksten i forbruksgjeld

Annonse:


Skylder på økte kostnader

Nå har imidlertid Danske Bank bråsnudd.

Fra 1. juni går prisen for uttak i minibank med debetkort fra null til ti kroner for Basis-kunder og kunder uten tilknytning til kundeprogrammer, melder Dinero.no i en pressemelding.

Økte kostnader og mindre bruk av minibanker får skylden.

– De siste årene har bruken av kontanter i Norge falt kraftig, og en av konsekvensene er at minibanker brukes av stadig færre. For å tilpasse oss dette, samt økte kostnader knyttet til håndtering av kontanter, øker vi derfor gebyret på minibankuttak fra 1. juni 2017, sier Tina Berggård, presse- og innholdssjef i Danske Bank, til Dinero.no.

Les også: Ikke lenge til Norge får nye sedler

Gratis uttak i butikk

Gebyret, på ti kroner per uttak, skal dekke kostnader som går med til kontanthåndtering, eksempelvis verditransport og øvrige sikkerhetstiltak.

– Bruk av betalingskort vil være et rimeligere alternativ både ved varekjøp og uttak av kontanter i butikk, sier Berggård.

Hun viser til at det fremdeles er mulig å betale med kort, overføre penger via nettbank eller betale med mobile betalingsløsninger. Ønsker kunder å ta ut kontanter, kan de gjøre det gebyrfritt samtidig som de handler varer i butikken.

Uttak med Danske Banks kredittkort koster allerede 40 kroner, pluss to prosent av uttakssummen. Uttak i utlandet med vanlig debetkort koster 40 kroner.

Les også: Sykehusene må godta kontantbetaling

Les også: Mange unge betaler sjelden eller aldri med kontanter

Les også: I disse landene tviholder befolkningen på å bruke kontanter