Nå kan du leie elsparkesykler i Ruter-appen

ruter Nå kan du leie elsparkesykler i Ruter-appen.

Sparkesykler fra Tier, Voi og Bolt vil etter hvert være å finne i Ruter-appen der du også kan booke og betale for sparkesykkelturen – alt i én og samme app.

Endelig kobles kollektivnettverket og sparkesyklene i Oslo sammen i én enkel løsning for brukerne. I Ruter-appen kan folk nå se, reservere og betale alle byens sparkesykler.

Elsparkesyklene fra de tre selskapene har vært synlige i kartet i Ruterappen en stund. Fram til nå har reisende måttet bytte til selskapenes respektive apper hvis de vil ta dem i bruk. De nylig inngåtte avtalene sikrer en såkalt full integrasjon – slik at kunder kan booke og kjøpe elsparkesykkel-turer i samme app som de har kollektivbilletten.

Enklere å velge grønne reisealternativer

Mobilitetsselskapene Bolt, Tier og Voi leier ut elsparkesykler i Oslo kommune. Nå vil selskapene sammen med Ruter gjøre det enda enklere for innbyggerne å velge grønne reisealternativer og la bilen stå.

Ruter er blant de første kollektivselskapene i Europa som tilbyr sparkesykler i sin egen app uten at kundene sendes over til enda en app fra en sparkesykkelaktør.

– Nå samler vi alle de 8000 elsparkesyklene i Ruter-appen og gjør det lettere å planlegge reiser som kombinerer elsparkesykler og kollektivtransport. Dette er et steg på veien mot et mer fremtidsrettet mobilitetstilbud der de ulike grønne mobilitetsformene komplementerer hverandre, sier Markedsdirektør i Ruter, Ellen Marie Rogde.

Raskere fram uten bil

Samtidig med at Ruter integrerer sparkesyklene i Ruter-appen, er også informasjon om sparkesyklene integrert i skiltene om bord på Ruters transportmidler. Dermed kan reisende på buss få informasjon om tilgjengelige sparkesykler under reisen, og vite at når de går av på holdeplassen, så er det mulig å ta elektrisk sparkesykkel videre. Dermed bidrar sparkesyklene til at den totale reisetiden går ned, noe som igjen gjør kollektivtilbudet mer attraktivt også i de områdene hvor det kan være lengre gangavstander mellom kollektivtilbudet og reisemålet.

– Jeg jobber for å gjøre Oslos kollektivtilbud stadig bedre og billigere. I Oslo har vi tatt grep for å regulere sparkesyklene bedre. At man nå får elsparkesyklene og etter hvert bysyklene inn i Ruter-appen, gjør det enda lettere å komme raskt frem dit man skal uten bil. Mindre biltrafikk gjør også bylufta reinere å puste i, og reduser klimautslipp, noe alle tjener på, sier Sirin Stav, byråd for miljø og samferdsel.

Tilgjengelige og effektive

– Dette er et viktig sprang for mikromobiliteten i Oslo, og siden Tier inngikk prøveprosjekt med Ruter er dette noe vi har hatt stor tro på. Grunnen til at elsparkesyklene er så populære, er at de er lett tilgjengelige, effektive og rimelige. Vi er veldig fornøyde med at det nå blir enda enklere for Oslo-folk å velge et miljøvennlig alternativ, og la bilen stå, sier Kristofer Stavseng, leder samfunnskontakt i TIER.

– 70 % av Vois reisende tar deler av turen med Ruter og deler med elsparkesykkel. Sømløsheten i denne integrasjonen gjør det enda enklere å parkere bilen, som 54 % av brukerne våre mener lar seg gjøre ved hjelp av Voi. Med en slik integrasjon legges det til rette for at andelen kombinerte turer kan bli enda høyere, sier Christina Moe Gjerde, Nordensjef i Voi.

– Vi er veldig stolte over samarbeidet med Ruter. En viktig del av vårt oppdrag er å redusere antall privatbiler, støy og luftforurensning. Dette gjør vi ved å gjøre det enklere – og mer sømløst – for befolkningen å ta bærekraftige valg. Vi er sikre på at integrasjonen av Bolt i Ruter-appen vil bidra til en grønnere by, sier Jose Rei, Country Manager i Bolt.