Dating i dyrtid: Datingekspert fraråder pengedryss for å imponere

dating Date, illustrasjonsbilde. Foto: Pixabay.

I en fersk undersøkelse utført av happn, har single nordmenn svart på hvordan det er å date i Norge i dyrtid. 3 av 10 oppgir at dårlig økonomi har gjort at de ikke har kunnet dra på date. – Romantikk trenger ikke å være dyrt, sier Simone Quist Mathiesen, datingekspert i happn.

Mange nordmenn går inn i høsten uten kjæreste og med lite økonomisk handlingsrom. Selv om det er fullt mulig å bruke store summer på dating, er det ifølge happn ingen nødvendighet for å få fart på kjærlighetslivet.

Over halvparten av respondentene oppgir at de har dratt på date, til tross for at de ikke har hatt penger til det. Ifølge Mathiesen er det viktig å ta økonomien på alvor i disse tider, samtidig understreker hun at det finnes mange gode alternativer som gjør at dater kan gjøres rimelige og gode.

– Det er ingen sammenheng mellom hvor mye penger du bruker på en date og avkastningen den gir på kjærlighetsfronten. Datene der kjemien er best kan også være de billigste, sier Mathiesen.

Ikke sett en standard du ikke kan opprettholde

Over halvparten av respondentene i spørreundersøkelsen oppgir at de bruker mer enn 400 kr når de først er på date, videre svarer 2 av 10 at de bruker mellom 700 og 1000 kr på en gjennomsnittlig date. Om du ikke ønsker å bruke mye penger på en date, oppfordrer happns datingekspert til å trekke inn i varmen og bli kjent med crushet over en kopp med varm drikke. Kaffebarer er tilgjengelige og rimelig møteplasser, der atmosfæren er uformell og koselig, tipser Mathiesen.

– Når man skal bli kjent, er det en stor fordel å være avslappet. Formelle settinger kan gjøre at stemningen blir anspent og lite avslappet. I tillegg risikerer du å sette en standard som det kan være vanskelig å leve opp til senere. Hvis du legger lista høyt for hvordan en date skal være for tidlig, kan det bli veldig dyrt i lengden, sier Mathiesen.

Snack-dating

Hvis målet ditt er å spare både tid og penger, anbefaler Mathiesen å prøve en ny populær trend kalt «snack-dating». Dette innebærer å droppe den tradisjonelle daten, til fordel for et mer uformelt, avslappet og tidsbesparende alternativ. Hun definerer snack-dating som dater der folk møtes for en liten matbit eller en kaffe, i stedet for en lengre middagsdate som krever at du setter av hele kvelden.

Denne trenden har blitt populær fordi den innebærer kjappe og uformelle dater, som ikke tar opp for mye tid eller energi. Snack-dating gjør daten mer avslappet, og kan fjerne presset og forventninger som ofte er forbundet med dating.

– Snack-dating sparer deg for tid, og i forhold til vanlig dating, som kan bli veldig kostbart, er det også rimeligere, sier Mathiesen.

Oppsøk moro i trygge rammer

Selv om det er fristende å holde seg innendørs nå som gradestokken kryper nedover, anbefaler Mathiesen å ta enkelte forholdsregler første gang man møter en ny person.

–  Bowling eller en runde minigolf er populære, morsomme og gode alternativer, som også foregår i trygge rammer, sier Mathiesen før hun legger til et tips utenom det vanlige.

– Det kan være gøy å besøke et museum som har utstillinger dere ikke kan mye om fra før av. Det gjør at dere blir nødt til å undersøke og lære mer om utstillingen i fellesskap, sier hun.

Mathiesen understreker at datingproblemene mange nordmenn opplever, faktisk er svært vanlige uavhengig av dyrtiden.

– For det første er det helt normalt å ha noen vanskeligheter med å få seg kjæreste. For det andre, selv før dyrtiden, var det mange nordmenn som ikke kunne dra på alle datene de ønsket av økonomiske årsaker. Derfor oppfordrer jeg single nordmenn til å stresse ned og prøve noen av de mange gode og rimelige datingalternativene som finnes der ute, avslutter Mathiesen.

5 aktiviteter som egner seg til “infla-dating”

  1. Ta en kopp kaffe og gå en tur i parken
  2. Dra på et gratis kunstgalleri eller en utstilling
  3. Se solnedgangen sammen
  4. Finn et spennende museum
  5. Finn lokale arrangementer – for eksempel markeder.