Denne millionsjansen bør du ikke gå glipp av

Frem til helgen får dem som aldri har tippet Lotto før en unik sjanse til å bli millionær. Foto: Norsk Tipping

Det er ikke lett å bli Lotto-millionær, men i en begrenset periode frem til 3. mars er det litt enklere for en utvalgt gruppe.

Innlegget er skrevet av: Kent Øksnes, ansvarlig redaktør av Pengenytt.no.

Annonse:

Førstkommende lørdag skal det i tillegg til den ordinære Lotto-trekningen trekkes ut en vinner med nybegynnerflaks, ifølge Norsk Tipping.

Gründer og ansvarlig redaktør av nettavisen Pengenytt.no, Kent Øksnes. Foto: Sjur Jansen

Det går ut på følgende:

Har du ikke spilt Lotto etter at Norsk Tipping begynte med registrert spill i 2009, og leverer en kupong i perioden 18. februar og 3. mars, er du automatisk med i trekningen av én million kroner.

Vinneren trekkes ut tilfeldig, og sjansen er like stor uavhengig av hvor mye du tipper for.

Sagt med andre ord; ett lodd i hatten per deltaker, uavhengig av innsats. 

Sannsynligheten for å vinne er derfor 1 : antall nye Lotto-spillere i perioden 18.02-03.03.

Det betyr trolig gode odds.

Les også: Styr unna denne nye avtalen fra stømselskapene

Vinnersjansen avgjøres av antall deltakere

For ved inngangen av dette året var det knappe 5,3 millioner innbyggere i Norge, ifølge Statistisk sentralbyrå.

Ettersom Norsk Tipping har 18-års aldersgrense, så er det i utgangspunktet kun 4,2 millioner nordmenn som har lov å tippe Lotto. 

2,3 millioner av disse har imidlertid spilt tidligere, og er dermed diskvalifisert fra å delta i sjansen om nybegynnerflaks, opplyser Norsk Tipping til Pengenytt.

Det gjenstår da 1,9 millioner personer som potensielt kan velge å være med i trekningen, gitt at de leverer inn sin første Lotto-kupong før 3. mars klokken 18.00.

Les også: Hvorfor sparer ikke flere foreldre barnas penger i aksjemarkedet?

Gode odds?

I og med at disse ikke har satset penger på Lotto i løpet av de siste 8-9 årene, er det i mine øye stor sannsynlighet for at de aller fleste også står over nå.

Spillselskapet på Hamar hevder de foreløpig ikke har tall på hvor mange nybegynnere som har tippet Lotto fra 18. februar og frem til i dag.

Det betyr at sjansen for å bli trukket ut som heldig vinner av én million kroner er ukjent, men altså under 1 : 1,9 millioner.

Mitt beste tips er at Norsk Tipping får 10.000 – 100.000 nye kunder i perioden, og at vinneroddsen dermed havner et sted mellom 1 : 10.000 og 1 : 100.000.

I så fall er det ganske interessant, sett fra et spill-perspektiv, men jeg kan jo ta grundig feil.

Les også: Så mye må strømprisen øke for at solcellepanel på taket skal bli lønnsomt

Ta sjansen med ti kroner

Pengespill er generelt et tapsprosjekt for de aller fleste deltakere, og mest sannsynlig vil du tape innsatsen din også her. Skal du bli rik, anbefales derfor andre metoder.

Årsaken til at jeg likevel nevner denne muligheten, skyldes kort oppsummert to ting:

  • Vinnersannsynligheten avgjøres av antall deltakere, og her er det begrenset oppad til 1,9 millioner. Trolig vil kun en liten prosentandel av disse velge å delta. Sammenlignet med andre spill hvor du kan vinne et syvsifret beløp, blir sjansen for å vinne trolig høyere.
  • Lav innsats. Du har like stor vinnersjanse uansett hvor mye du spiller for. Du kan derfor tippe to rekker for til sammen ti kroner, som er minimumsinnsatsen, og være med i trekningen.

Vit at du i tillegg også deltar i den ordinære Lotto-trekningen. Med to forskjellige rekker, er sannsynligheten for å få syv rette der 1 : 2,7 millioner. Premieutbetalingene er dog noe høyere.

Har du ikke spilt Lotto tidligere, samt råd til å tape en tier, kan du derfor vurdere å levere inn en Lotto-kupong før fristen lørdag 3. mars klokken 18.

Uansett utfall bør du etter denne datoen heller bruke sparepengene dine på morsommere ting, som for eksempel nedbetaling av lån og/ eller sparing i fond.

Oppdatering 5. mars: Etter at fristen for å delta gikk ut, melder Norsk Tipping at 13.526 personer var med i trekningen. Mine antakelser over stemte derfor bra. Vinner ble Alexandra Dahlen (31) fra Levanger.

Hold deg oppdatert på privatøkonomiske nyheter – Følg Pengenytt på Facebook

Les også disse sakene på Pengenytt.no:

Det er nesten umulig å finne frem til den billigste strømavtalen

To investeringsmuligheter for deg som har tro på blokkjede-teknologien

Derfor er det så viktig at prisene på varer og tjenester øker fra år til år

DNB har lansert et tilsynelatende billig pensjonsspareprodukt, men…

Skattekalender for 2018: Her er alle de viktigste datoene