Tapsgrensen til Norsk Tipping virker

Norsk Tipping innførte noe de kaller totalgrensen den 2. oktober. Bildet viser fagsjef for ansvarlig spillvirksomhet i Norsk Tipping, Bjørn-Helge Hoffmann (t.v.), og selskapets administrerende direktør Torbjørn Almlid. Foto: Norsk Tipping

Den 2. oktober lanserte Norsk Tipping en grense for hvor mye spillerne deres maksimalt kan tape hver måned. Nå, drøye fem uker senere, fastslår selskapet at tiltaket virker slik det var tenkt.

Risikospillere har redusert tapene sine etter innføringen av totalgrensen, konkluderer fagsjefen for ansvarlig spillvirksomhet i Norsk Tipping, Bjørn-Helge Hoffmann, i et blogginnlegg.

Primo november innførte Norsk Tipping det de kaller for totalgrensen. Det er en tapsgrense som gjelder på tvers av alle spill til tippeselskapet, og som ble innført for å forebygge utvikling av spilleproblemer.

I praksis fungerer det slik at folk med middels til høy risiko for spilleproblemer må sette en grense for hvor mye penger de kan tape, før de får lov å levere spill.

Hold deg oppdatert på privatøkonomiske nyheter – Følg Pengenytt på Facebook

Tallenes tale

Til nå har omtrent 200.000 av kundene til Norsk Tipping vært inne og definert egne dags- og månedsgrenser. Det tilsvarer rundt ti prosent av spillerne.

110.000 av disse har satt en månedsgrense under 4000 kroner, mens 24.000 har satt den til maksimumsnivået på 20.000 kroner.

Av alle de 200.000 som har satt grenser, brukte cirka 6000 spillere hele månedsgrensen sin og cirka 12.000 kunder brukte nesten hele månedsgrensen.

Les også: Dette er de 20 mest populære nybilene hittil i 2016

Norsk Tipping mister omsetning

Hoffmann poengterer at de er i en innkjøringsfase og at det er tidlig å konkludere, men at de ser gode indikasjoner på at grensene virker som de skal.

I det så ligger det at høyrisikospillerne har redusert tapene sine, og uke for uke har deres andel av Norsk Tippings netto overskudd sunket. Denne effekten vises spesielt på sportsspillene Langoddsen og Liveoddsen, ifølge spillselskapet.

For Norsk Tippings del innebærer dette ansvarstiltaket et inntektstap. Det er for tidlig å si hvor mye det vil utgjøre på årsbasis, men de mener at det er viktig at overskuddet til gode formål kommer fra spillere som har råd til å tape pengene.

Les også: Tesla-eierne tjener i gjennomsnitt 1,15 millioner kroner

Les også: Dette er de mest populære arbeidsgiverne