Dette er fylkene med flest millionvinnere hos Norsk Tipping

Vinner du potten i VikingLotto i kveld, får du en oppringning fra Ingrid Roterud Mathisen i Norsk Tipping. FOTO: Norsk Tipping

I kveld er det trekning av en rekordhøy VikingLotto-pott på 508 millioner kroner. Historisk er Akershus det fylket med flest milliongevinster fra Norsk Tipping, men Finnmark har desidert flest tippemillionærer per 1000 innbygger.

Skulle det bli trukket ut én vinner i kveldens trekning av VikingLotto, og det blir en nordmann, er sannsynligheten størst for at vedkommende bor i Akershus fylke. I alle fall om vi ser historisk på det.

I løpet av de siste 38 årene har fylket nemlig hatt 891 millionutbetalinger fra Norsk Tipping. Dette er 18 flere enn Hordaland på andreplass og 25 flere enn Oslo på tredje.

I motsatt ende av skalaen finner vi Sogn og Fjordane, Aust-Agder og Svalbard med hhv 209, 163 og 3 vinnere av millionbeløp.

Hold deg oppdatert på privatøkonomiske nyheter – Følg Pengenytt på Facebook

Flest vinnere per 1000 innbyggere

Hvis vi derimot ser på hvor mange spill-millionærer hvert fylke har per 1000 innbyggere, troner Finnmark helt på topp. I Norges nordligste fylke har nemlig over 3 av 1000 innbyggere vunnet over én million kroner hos Norsk Tipping.

Artikkelen fortsetter under diagrammet.

Stolpediagrammet viser antall vinnerutbetalinger over én million kroner per 1000 innbyggere i perioden 1978 til i dag. Kilde: Norsk Tipping

Stolpediagrammet viser antall vinnerutbetalinger over én million kroner per 1000 innbyggere i perioden 1978 til i dag. Kilde: Norsk Tipping

Som du kan se i diagrammet, er det over dobbelt så mange millionutbetalinger til Finnmark per 1000 innbyggere som det er i Oslo. I forhold til Svalbard er det nesten 160 prosent flere.

Over en så lang tidsperiode, skyldes nok ikke vinnerlykken i nord bare flaks. Uten å ha sjekket årsrapportene til Norsk Tipping, er det god grunn til å anta at mange Finnmarkinger tipper og at de satser mye penger enn folk i resten av landet.

Til opplysning er vinnersjansen i VikingLottos lykkepott på 1:98 millioner, så ikke sats hele din formue i dag. Den teoretiske sannsynligheten for å få syv rette i vanlig Lotto er til sammenligning 1:5.4 millioner. I teorien skal du derfor få syv rette i Lotto 18 ganger før du vinner lykkepotten i VikingLotto.

Les også: Snart kan du ikke tape mer enn 20.000 kroner i måneden hos Norsk Tipping

Les også: Så mye kan du få i utdanningsstøtte som elev eller student i 2016-2017