Konkurransetilsynet utsetter vedtak om DNBs kjøp av Sbanken

Konkurransetilsynet har utsatt fristen for å avgjøre om DNB får kjøpe Sbanken. Bildet viser DNBs hovedkontor i Bjørvika i Oslo. Foto: DNB

DNB har levert forslag til tiltak for å avhjelpe mulige konkurransemessige konsekvenser av oppkjøpet. Etter Konkurranseloven forlenges dermed saksbehandlingen. Neste frist for vedtak i saken er 28. oktober.

Konkurransetilsynet sendte varsel til selskapene 26. august om at tilsynet vurderte å stanse DNBs kjøp av Sbanken.

Årsaken er at tilsynet mener at oppkjøpet vil kunne svekke konkurransen i markedet for sparing i fond. Dette kan føre til et dårligere fondstilbud, høyere priser og være til skade for bankkunder som etterspør fondssparing.

Selskapene leverte sitt svar på Konkurransetilsynets varsel 16. september. Endelig frist for konklusjon i saken var opprinnelig i dag 7. oktober.

Nå har Konkurransetilsynet mottatt forslag til avhjelpende tiltak fra DNB i saken om oppkjøpet av Sbanken.

Et avhjelpende tiltak er forslag til løsninger som kan bidra til å avhjelpe mulige konkurransemessige konsekvenser av oppkjøpet.

I henhold til konkurranseloven forskyves dermed fristen for tilsynets endelige konklusjon med tre uker.

Les også: Nå er det enorme prisforskjeller på boliglån

Saken fortsetter under annonsen:


Ny frist er 28. oktober

– I alle slike oppkjøpssaker har selskapene anledning til å komme med forslag til tiltak som kan fjerne Konkurransetilsynets bekymringer for at konkurransen skal svekkes til skade for forbrukerne. Denne muligheten har DNB nå valgt å benytte seg av. Tilsynet vil nå gjøre en vurdering av de foreslåtte tiltakene, sier avdelingsdirektør Gjermund Nese i Konkurransetilsynet i en uttalelse.

Det følger av konkurranseloven at saksbehandlingsfristen forskyves med 15 virkedager når det kommer forslag til avhjelpende tiltak på dette tidspunktet i saken.

Ny frist for vedtak er dermed torsdag 28. oktober.

DNB og Konkurransetilsynet har ikke offentliggjort detaljer om hva de avhjelpende tiltakene går ut på.

– Det er ikke uvanlig at det kommer forslag til avhjelpende tiltak i denne typen saker. Noen ganger fører det til at oppkjøpet kan godkjennes, andre ganger ikke. Hva som blir utfallet i denne saken er for tidlig å si noe om. Vi kan heller ikke på dette tidspunktet gi ytterligere kommentarer til det konkrete forslaget til tiltak fra DNB, sier prosjektleder Katrine Amdam i Konkurransetilsynet.

– Vi har stor respekt for den grundige prosessen som pågår hos Konkurransetilsynet. Samtidig er vi selvsagt spente på utfallet og ser frem til at det kommer en avklaring, sier daglig leder i Sbanken, Øyvind Thomassen, til egne nettsider.

Hold deg oppdatert på privatøkonomiske nyheter – Følg Pengenytt på Facebook

Les også disse sakene på Pengenytt.no:

Du kan gå personlig konkurs av å sitte i borettslagsstyret

Årslønn på 600.000 kroner? Så stor andel av boligene har du råd til nå

Seks grunner til at du ikke bør nedbetale studielånet raskere enn du må

Over hundre tusen aksjefondsparere betaler en tredjedel av forventet avkastning i gebyrer

Pensjonert diakon Edward (84 år) ble garantert en trygg investering, men tapte 73 prosent på 12 dager

Dette skjer om du overfører penger til feil konto